Žeja

4,8
(10)
Žanrdružbeni roman, kriminalni roman
Narodnostnorveška književnost
Kraj in leto izidaRadovljica, 2017
Založba
Prevod Maja Lihtenvalner
Primož Ponikvar
Polona Meglič
Ključne besede Umori, Policija
Število strani

555

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

18-19 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Vrnil se je. Tisti morilec, ki mu je ušel. Edini.

Harry Hole je srečen. Zdi se, da je po vseh preizkušnjah, opisanih v prejšnjih romanih, končno pomirjen s sabo in svetom: poročen je z Rakel, ljubeznijo svojega življenja, že lep čas trezen, samouničujočo službo na policiji je zamenjal s poučevanjem na policijski akademiji. Kljub temu ga preteklost ne pusti pri miru. Pojavljati se namreč začnejo nenavadno okrutni umori, pri katerih kaže, da je žrtvam, samim mladim ženskam, morilec po mučenju spil kri. Poleg tega na kraju zločina Harryju pusti jasen znak. Vrnil se je. Edini, ki mu je ušel. Zato se je Harry prisiljen, ne glede na posledice, ki jih bo to dejanje pustilo njemu in njegovi družini, vrniti. Pa vendar, je morilec res ta, za katerega se predstavlja? Nov roman v seriji s Harryjem Holeom sledi družbeno kritičnim temam, ki smo jih pri kultnem norveškem avtorju vajeni, in nas vabi v temačen svet najbolj izprijenih vzgibov človeške psihe, ki grozi, da bo vsak hip posrkala vase tudi Harryja in nas, ki mu na tej poti sledimo.

Glej tudi:

“Zmešan? Oni so bili nesposobni idioti, vsi po vrsti. V slovarju je prebral definicijo osebnostne motnje, da je to duševna bolezen, ki pomeni “nevšečnosti in težave za bolnika in tiste okoli njega”. V redu. V njegovem primeru so nevšečnosti in težave izkusili le tisti okoli njega. Imel je natanko takšno osebnost, kot je hotel. Kajti kadar imaš dostop do tekočine, kaj je bolj prijetnega, razumnega in običajnega, kakor občutek žeje?” (str. 55)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Žeja.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 42
Komentarji: 0
Število ocen: 10
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 20

Morda vam bo všeč tudi