Točka rešitve

4,8
(10)
Žanrdružinski roman (tudi rodbinski), kriminalni roman, psihološki roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2016
Založba
Prevod Neža Ropret
Ključne besede Družina, Matere in hčere, Policija, Preiskave, Psihopatologija, Umori
Število strani

441

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

14-15 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ni vedno ljubezen tisto, kar povezuje mater in otroka

Sally Thorning je mlada izobraženka, razpeta med zahtevno službo in napornim družinskim življenjem, saj sta njena malčka izjemno živahna in neukrotljiva, mož, zaposlen v bolnišnici, pa doma rad lenari. Nek avgustovski dan je za Sally še posebej grozljiv. Na cesti se spre z varuško svojih otrok, nekdo jo pahne pod avtobus, da za las uide smrti, doma pri televizijskih poročilih izve, da sta mrtvi žena in hči Marka Brethericka, moškega s katerim jo pred letom dni na »službeni poti« prevarala moža. Le da moški na ekranu ni tisti, s katerim je imela razmerje. Zgrožena Sally se poda v raziskavo skrivnosti, ki s svojo srhljivostjo popelje v temne prepade odnosov mati in otrok, kjer namesto ljubezni domuje sprevržena želja po prevladi v igri merjenja moči. Avtorica, ki jo imenujejo britanska kraljica psiholoških kriminalk, v pripovedi spregovori o patologiji družinskih vezi, pogostih v sodobni družbi spremenjenih vrednot.

Nihče ne bi verjel, kako zelo se veselim ponedeljkov po koncih tedna. Preplavi me potreba, da se odmaknem od Lucy in imam spet nekaj časa in prostora za svoje misli. Svojo hči imam neizmerno rada, a sem obupna mati. Vse odrekanje, ki ga materinstvo zahteva, je v popolnem nasprotju z mojo naravo. Čas je že, da ljudje, vključno z gospo Flowers, to mojo pomanjkljivost začnejo upoštevati. Če bi rekla, da sem obupna pri tenisu, me nihče ne bi silil, naj se trudim toliko časa, dokler ne bom tako dobra kot Martina Navratilova. (str. 286)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Točka rešitve.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 71
Komentarji: 0
Število ocen: 10
Želi prebrati: 13
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 7

Morda vam bo všeč tudi