Eden od nas laže

4,6
(15)
Žanrkriminalni roman, mladinski roman, družbeni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2018
Založba
Ključne besede Umori, Mladostniki, Preiskave, Mobilni telefoni, Spletno pisanje, Spletni portali
Število strani

327

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ne počnite packarij, pa se ne boste imeli česa bati.

Prevod dela: One of us is lying.
Splet, mobilni telefoni in računalniki so življenje spremenili v igro. Tudi za tiste, ki bi še radi, in še vedno mislijo, da živijo v starem, analognem svetu. Svet, kjer se ljudje srečujejo, dotikajo, kjer so besede povedane, ne poslane z mobilnika, izginja.
Včasih so vaške opravljivke kukale skozi okno in zbirale skrivnosti, ki so jih potem po drobtinah puščale med ljudi. Ko so bile pozobane, se je novica izgubila za vedno, če nisi pravočasno vrgel očesa nanjo, opravljivke so morale znova na delo.
Simon je prevzel delo opravljivih babnic. Srhljiv učinek svojega hobija dnevno spremlja na šolskem hodniku, kjer se brezsramno razgaljene, kažejo intimne skrivnosti sošolcev in sošolk. In potem se zgodi umor. Kdo od štirih mladih ljudi, je svojo intimo zaščitil na tako grozovit način? Morda bi tukaj, s svojo pronicljivostjo, lahko vskočila kar Koka iz Evangelija za pitbule?

Živim v tisti hiši. Ko se ljudje peljejo mimo, ne morejo verjeti, da tam kdo zares živi. Živiva midva, čeprav je izraz mogoče pretiran. Jaz se trudim, da sem čim več zdoma, oče pa je napol mrtev.
Najina hiša stoji na robu Bayviewa in je zanemarjen ranč, kakršne bogati ljudje kupijo zato, da jih porušijo. Je majhna in grda, spredaj pa ima samo eno okno. Dimnik se kruši od mojega desetega leta. Sedem let pozneje je tako tudi z vsem drugim.str.47


Jaka nisem nikoli zavrnila. Kot je rekla moja mama, ko je šla z mano po kontracepcijske tablete: če prevečkrat rečeš ne, bo prej katera druga rekla ja. Str.47

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Eden od nas laže.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 245
Komentarji: 0
Število ocen: 15
Želi prebrati: 26
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 25

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja