Misliš resno? : ljubezen v odtenku drugačnosti : roman

Žanrdružbeni roman, mladinski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaV Celovcu, 2021
Založba
Ključne besede Odraščanje, Družinski odnosi, Pomoč, Dekleta, Srednje šole, Invalidnost, Predsodki, Ljubezen, Prijateljstvo, Slepota
Število strani

174

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Slepota

Sara, inteligentna in privlačna najstnica, je že od rojstva slepa. Vstop v srednjo šolo in s tem v popolnoma novo sredino pomeni za Saro velik izziv, saj se še kako zaveda svoje drugačnosti. Vendar sošolci dekle takoj vzamejo za svojo, s prijazno Majo, ki za razliko od Sare nima toplega doma, postaneta iskreni prijateljici. V romanu spremljamo Sarine srednješolske dogodivščine, njeno odraščanje v senci invalidnosti, pogum, s katerim premaguje težave, veselimo se ljubezni, ki naenkrat potrka na njena vrata. Pisateljica Pungertnikova, tudi sama slepa, od leta 2007 zaposlena v Ignacijevem domu duhovnosti, je izvajalka številnih dejavnosti za duhovno rast, še posebej se posveča slepim in slabovidnim ter s svojim zgledom premika meje mogočega. Roman je njen prvenec, s katerim čuteče opozarja na stiske slepih v predsodkov polni družbeni stvarnosti.

Saro je zajel občutek obupa. Poskušala se je sprostiti in zaplesati. Toda bila je tako trda. Ves čas ji je šlo po glavi: Ali plešem vsaj približno tako kot drugi? Sem sploh obrnjena v pravo smer? Kaj pa, če sploh nisem več med njimi? Imelo jo je, da bi kar pobegnila. Toda kam? (str. 27)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Misliš resno? : ljubezen v odtenku drugačnosti : roman.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 18
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Morda vam bo všeč tudi