Babilon

Žanrdružbeni roman, družinski roman (tudi rodbinski), psihološki roman
Narodnostfrancoska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2019
Založba
Prevod Janina Kos
Ključne besede Pariz, Zakonsko življenje, Stanovanjske zgradbe, Stanovalci, Praznovanje, Umori, Medosebni odnosi
Število strani

223

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

O krhkosti partnerskih odnosov

Elizabeth je intelektualka poznih srednjih let, zaposlena kot patentna inženirka na Pasteurjevem inštitutu, z možem matematikom živita urejeno življenje v medsebojnem razumevanju, sin je že odšel na svoje. Elizabethin edini prijatelj v veliki stolpnici, kjer stanuje, je preprost, a dobrodušen možakar Jean-Lino, ki s svojo ekscentrično ženo prebiva nadstropje više. V Jean-Linoju Elizabeth najde sorodno dušo, občasno se rada podružita in kaj pogovorita. Nekega dne Elizabeth pripravi domačo zabavo za prijatelje in sorodnike, povabi tudi soseda z ženo. Zabava postane povod za zločin, ki bo dodobra pretresel Elizabethino doživljanje sveta. Odličen roman o krhkosti in zapletenosti partnerskih odnosov, o ranljivosti in osamljenosti človeških duš, kjer pod fasado sprijaznjenja vre, je sicer že uveljavljeni avtorici dramskih del med drugim prinesel tudi prestižno literarno nagrado Prix Renaudot.

Še nikoli ga nisem videla tako prekipevajočega, tako vzradoščenega. Na konje, katerih zmogljivosti ni poznal, sva stavila simbolične vsote. On jih je čutil, presojal jih je z notranjim občutkom. Nekaj malega je priigral, mogoče za šampanjec (popila sva ga celo steklenico, večino on). Jaz sem spravila v žep tri evre. Rekla sem si: “Trije evri za šestdeseti rojstni dan, kar v redu.” Ugotovila sem, da je Jean-Lino Manoscrivi osamljen. (str. 11)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Babilon.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 49
Komentarji: 0
Število ocen: 6
Želi prebrati: 12
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 7

Dela avtorja