Obupanca

Žanrdružbeni roman, realistični roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaMaribor, 2019
Založba
Ključne besede Odtujenost, Psihološki vidik, Realizem, Zakonsko življenje
Število strani

175

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Nevaren, kužen svet

500 izv., Prevod dela: Desperate characters.
Povojni ameriški realizem v Brooklynu je pisateljica predstavila na odnosih meščanskega, rahlo razvajenega zakonskega para, ki mu v materialnem pogledu nič ne manjka. Mačkov ugriz nepričakovano zaneti tlečo grožnjo, ženina ignoranca nevarnosti pa napetost samo še stopnjuje. Kaj bo, zakaj že vendar ničesar ne ukrene …!? Avtorica v globino izriše karakterja, njuni razhajajoči duši in vedno večji konflikt z okolico. Tudi to, da se preveč dobro poznata, da sta načitana in izobražena, je pogosto vzrok za naraščajoči obup in jima naganja v kosti tesnobo pred moderno družbo.

Sophiejina prvotna vznemirjenost je izpuhtela. Bila je zaskrbljena. Cela leva roka jo je bolela. Vznemirjenje zaradi nasprotja med nekoč nedolžnim prijateljevanjem s Charliejem v vlogi žene njegovega poslovnega partnerja – brez vprašanj, brez odgovorov – in vznemirjenje zaradi te peripetije in misli na spečega, nič hudega slutečega Otta, ki jo je pognalo od doma, je izginilo. Vse skupaj je bilo podobno napornemu pogovoru med gosti ob pozni uri, takrat ko si nimajo več kaj povedati, ko v kaminu ostane le še pepel, v koritu le še umazana posoda, ko se v sobi shladi, kot ob vrnitvi k običajni odtujenosti. (str. 39)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Obupanca.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 25
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0

Morda vam bo všeč tudi