Hladnokrvno : zvesto po resnici povzeto poročilo o četvernem umoru in njegovih posledicah

Žanrdružbeni roman, kriminalni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2007
Založba
Ključne besede Umori, Sodni procesi
Število strani

375

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Roman dejstev o enem najbolj krvoločnih umorov v ameriški zgodovini kriminalistike.

Vsebina temelji na resničnih pretresljivih dogodkih, četverem umoru iz 60. let prejšnjega stoletja. Dva mladoletna postopača, Nick Hickock in Perry Smith, brez posebnega motiva, praktično iz gole zabave, umorita več članov častivredne družine Clutter v Kansasu, za katere je veljajo, da so izjemno pošteni in priljubljeni v svojem okraju. Opisano je, kako so morilca ujeli, ju zaprli ter jima nazadnje sodili. Pisatelj je vsebino črpal iz policijskega gradiva in časopisnih člankov.
Opisal je stvarne dogodke in neizmišljene ljudi. Roman je zanimivo branje, obenem pa oster protest proti nasilju v brezčustvenem svetu, ki izbira za žrtve povsem nedolžne ljudi.

Glej tudi:

“V ponedeljek je imel Dewey v svojem uradu tiskovno konferenco. Govoril bom o dejstvih in ne o teorijah, je razglasil zbranim novinarjem. Torej, odločilno dejstvo, ki ga moramo imeti neprestano pred očmi, je to, da nimamo opravka le z enim umorom, temveč s štirimi. Ne vemo pa, katera od teh štirih je bila glavna žrtev, tista, proti kateri je bil napad naperjen. Lahko je bila Nancy ali pa je bil Kenyon, lahko pa tudi oče ali mati. Nekateri menijo, da je bil mr. Clutter – ker je imel prerezan vrat in je bil najbolj izmrcvarjen. Vendar je to teorija, ne pa dejstvo.”
Str. 91

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Hladnokrvno : zvesto po resnici povzeto poročilo o četvernem umoru in njegovih posledicah.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 20
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja