Vesolje, me slišiš?

Žanrdružbeni roman, mladinski roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2018
Založba
Prevod Ana Ugrinović
Ključne besede Družina, Fantje, Potovanja, Problemi, V mladinskem leposlovju
Število strani

302

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

V ospredju zgodbe je enajstletni Aleks, ki živi s svojo mamo. Mama ima težave z duševnim zdravjem, tako je Aleks bolj kot ne prepuščen samemu sebi. Deček skrbi zase in za gospodinjstvo, navdušuje pa ga vesolje in gradi svojo raketo. Celo svojega kužka je poimenoval po svojem vzorniku – astronomu. Prepričan je, da daleč v vesolju obstaja inteligentno življenje, zato na svoj ipod snema različne zvoke z Zemlje. Brez mamine vednosti se s kužkom odpravi na tvegano pot iz domačega Kolorada v Novo Mehiko na Šov amaterskih raketnih modelarjev. Pot postane prava pustolovščina, na poti spozna veliko dobrih ljudi in odkriva skrivnosti.

“Rekla je, da imam res srečo. Da kljub vsemu, kar se je zgodilo, nisem več v nevarnosti, da me šola zanima in sem se naučil poskrbeti zase, kar je resnično dober znak, velika sreča, očitno imam v življenju dobre vzornike.” (str. 287)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Vesolje, me slišiš?.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 92
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 7
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5