Dekle na vlaku

4,3
(60)
Žanrkriminalni roman, psihološki roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2015
Založba
Prevod Alenka Ropret
Ključne besede Odnosi med spoloma, Umori, Alkoholizem, Preiskave, Ženske, Pogrešane osebe, Razveza zakonske zveze, Psihopatologija, Vozači
Število strani

413

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

13-14 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Posvečeno prevaranim in izdanim

Glavne junakinje trilerja, ki trenutno podira bralne in prodajne rekorde po celem svetu, so tri ženske, Rachel, Megan in Anne, prvoosebne pripovedovalke svojih tragičnih življenjskih zgodb, ki jih vsaka razrešuje, kot pač zna – na napačen način. Najbolj ranljiva med tremi je Rachel, ločenka in alkoholičarka, ki ne zmore preboleti bivšega moža in izgona iz domače hiše, kjer sedaj kraljuje njena naslednica Anne. Rachel, ki se vsak dan vozi z vlakom v London in nazaj, skozi okno opazuje kraj, kjer je bila nekoč srečna pa tudi privlačen par, ki živi v bližini njenega nekdanjega doma. Njuno življenje se ji zdi popolno in srečno, dokler nekega dne opazovalka zagleda nekaj, kar ne sodi v to idilo. Rachel, ki sta ji alkohol in depresija že hudo načeli spomin, pa vseeno zbere moč in se poda v raziskovanje izginotja občudovane ženske ter dogodka, ki ždi nekje v njeni podzavesti in je ključnega pomena za razrešitev policijske preiskave.

V resnici mi nikoli ni bilo hudo zaradi Rachel, niti preden sem izvedela za njeno popivanje in kako težavna je, kako mu greni življenje. Zame pač ni bila resnična, in tako ali tako sem preveč uživala. Biti druga ženska je neznansko razburljivo, tega nima smisla zanikati, saj si ti tista, zaradi katere si ne more pomagati, da ne bi izdal svoje žene, čeprav jo ljubi. Tako zelo neubranljiva si. (str. 305)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Dekle na vlaku.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 115
Komentarji: 0
Število ocen: 60
Želi prebrati: 48
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 121

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja