Žanravtobiografski roman, družbenokritični roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaBrežice, 2009
Založba
Prevod Tone Škrjanec
Ključne besede Delavci, Odnosi med spoloma, Pošta, Seksualnost, Socialna tesnoba
Število strani

189

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

6-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

"štirideset minut si zamudil"... "ti, pa si zamudil svoje celo življenje" ; Ženskam je trpljenje usojeno; nič čudnega, da neprestano zahtevajo izlive ljubezni.

Hank Chianski, literarni alter ego Bukowskega, je frik, bonvivan, ali pa kar novodobni Diogen in vse, kar bi bil morda rad še kdo, seveda v skrbnih odmerkih, če bi si upal. Služba poštarja mu ni v zabavo, nuja pa tudi ne. Gladko prezre vsak sprevržen poizkus poniževanja s strani svojih nadrejenih. »Nesnago« odbija s stoičnostjo in udarja z besedami. Občuti trpljenje malih ljudi in prezira bedake, ki so se v svoji skromno odmerjeni pameti odločili greniti življenje drugim. Seksu reče fuk in ga ne opisuje kot nekaj strastnega ali bognedaj nežnega; samo telesna aktivnost je, biološka potreba. Njegova žena Joyce jo ima v presežku, kar predstavlja napor celo Chianskemu. Po ločitvi, prav nič travmatični za nobenega v paru, se vrne k svoji bivši ljubici Betty, iztrošeni, zapiti, ki ga voljno sprejme. Pa ne zaživita srečno, do konca svojih dni …

Dobri stari G.G. Obtožen nadlegovanja otrok. Vstopil sem in slišal Stona, kako se trudi po telefonu pojasniti materi, da je G.G. časten človek. G.G. je sedel pred svojo omaro, čisto paraliziran. Ko je Stone končal in odložil slušalko, sem mu rekel: “Ni se vam bilo treba prilizovati tej ženski. Umazane misli ima. Polovica ameriških mater, s svojimi dragocenimi velikimi pičkami in svojimi dragocenimi hčerkami, polovica ameriških mater ima umazane misli. Naj si vse skupaj nekam vtakne. G.G.-ju se petelin sploh ne dvigne, saj veste sami.” To je bilo vse, kar sem lahko rekel. Že prej sem ga videl, kako ves fin moleduje in se opravičuje kakemu norcu, ki se je zaradi česarkoli že odločil pritožiti…
(str.41)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Pošta.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 76
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 9
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 8

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja