Ostanki ljubezni : patologija partnerskega razmerja

Žanrpriročnik
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2021
Založba
Ključne besede Ljubezen, Odnosi med spoloma, Moški in ženske, Medosebni odnosi, Partnerski odnosi, Čustva, Toksičnost
Število strani

96

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

3-4 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Ko nas vodijo individualizem, egoizem in narcizem

Ksenija Jovanović je diplomirana psihosocialna svetovalka. Je ustanoviteljica društva Samopodoba in je avtorica številnih knjig, največ na temo motenj hranjenja.
Knjiga Kaj je ostalo od ljubezni? govori o patologiji človeka in partnerskega odnosa. Išče vzroke zakaj je veliko ljudi samskih in zakaj toliko partnerskih odnosov toksičnih. Na podlagi številnih izpovedi samskih in tistih, ki trpijo v partnerskem odnosu, je glavni problem ta, da ni več pomembno osrečevati druge, ampak le sebe. Partnerstvo je zahtevno delo in vsak si mora sam prizadevati za vlaganje v odnos in ne vsakokrat iskati vzroke za težave drugje. Jasna komunikacija je edina, ki pripomore k izboljšanju ter razumevanju drug drugega.

Zaradi nepredelanih težkih vsebin iz preteklosti in privzgojenega narcizma so nekateri posamezniki pripravljeni ugrizniti človeka v dušo, ga z žaljivimi besedami, zahrbtnimi in zlonamernimi dejanji čustveno poškodovati, mu zarezati globoko v srce. Teh ran ni moč hitro zaceliti. Za zmeraj ostanejo brazgotine, ki nas opozarjajo, da čustveni ljudje živimo v napačni družbi. Da v tej družbi skoraj ni več prostora za nas. Prav tako ne za ljubezen.

(str. 6)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ostanki ljubezni : patologija partnerskega razmerja.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 105
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 0

Morda vam bo všeč tudi