Zapiski starega pokvarjenca

Žanravtobiografski roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2007
Založba
Prevod Tone Škrjanec
Število strani

214

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

»Intelektualec je človek, ki pove preprosto stvar na zapleten način; umetnik je človek, ki pove zapleteno stvar na preprost način.«

Kultni pisatelj nam odstira pogled skozi fasado prisiljenosti in družbenih norm na lepoto življenja v vsej svoji banalnosti. Izbor časopisnih kolumen je napisan s strastjo, hlastno, brez pretirane koherentnosti, a obenem poetično. Snov je avtobiografska, začinjena s fantazijo samotarja, bivšega mozoljavega najstnika: »bog, le zakaj ne more biti rak, srčni napad, nekaj lepega in čistega? Bog se je posral name, to je to, Bog se je posral name!« Ni priliznjeno prijazen in tudi hinavski ne. Pod oklepom otopelega, obscenega pivca, ki ga na prvi pogled zanimajo le pijača, ženske in šport, se skrivata nežna, pohojena duša in pronicljivi opazovalec. In to je recept za intenzivno branje, kjer se boste najprej zahahljali in potem empatično namrščili. »po mojih izračunih sem imel samo 2500 pičk, gledal pa sem 12.500 konjskih dirk, in če lahko komurkoli dam kakšen nasvet, je tale: lotite se slikanja akvarelov.« To je on: Charles Bukowski.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Zapiski starega pokvarjenca.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 126
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 11

Dela avtorja