Polovica dvojine

Žanrdružbeni roman, družinski roman (tudi rodbinski), ljubezenski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaCelje, 2022
Založba
Ključne besede Izguba otroka, Istospolna partnerska skupnost, Družina, Ljubezen, Incest, Posvojitev, Usode, Dvojčki (ljudje)
Število strani

291

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

NEUSMILJENA ZGODBA O LJUBEZNI IN ISKANJU KORENIN

500 izv.
Pretresljiv roman Polovica dvojine je poln resničnega vrvenja življenja. Vsi ga tovorimo s seboj, ne glede na kraj bivanja smo, kar smo. Poln je čustev, miline, zlahka se poistovetimo z glavnimi junaki. Avtorica je vnesla v zgodbo svojo neizmerno empatijo in občutljivost, svoje junake(inje) gleda, posluša in čuti kot resnično prebujena osebnost. Saj pomagati človeku je največ, kar lahko storimo eden za drugega in zase, to je sreča, ki ni trajna vrednota, obstaja le kot sestavljanka posameznih srečnih trenutkov, kakor pravi pisateljica.
Knjiga spregovori o dvojčici Lizi, ki v tragični nesreči pri šestih letih izgubi svojo sestrico. To jo zaznamuje za vedno, nagrmadijo pa se še druga pomembna naključja, ki ji niti kot odrasli mladi ženski ne pustijo svobodno zadihati. Ne glede na vse, v kar verjame, njo in njene potomce družinska prtljaga usodno potegne v svoj vrtinec. Zgodba nas pusti vzhičene nad kompleksnostjo karakterjev in prepletenostjo usod.
Čuteče in čudovito delo, napisano v izbornem jeziku, prava poslastica.
Pisateljica Vanda Šega živi in ustvarja na Notranjskem. Začela je že v gimnaziji, do zdaj pa je izdala 10 pesniških zbirk, zbirko kratke proze in dva romana. Tri desetletja je delala tudi na RTV-ju.

Razšla sta se. Nista se zavedala, da sta ravnokar delila trenutke usodnosti, trenutke pisanja krvnega testamenta, v katerem bo ena polovica njiju odločala o drugi polovici, da je bila dvojina le za nekaj trenutkov povezana, cela, da se bo že v naslednjem hipu razraščala v novo dvojino, v dve novi polovici istega trenutka. Nemogoče je bilo slutiti, da bo čas potegnil močno ločnico med preteklostjo in prihodnostjo.
Nekega poznega popoldneva je porajajoči londonski večer združil nezdružljivo in napovedal, da se bo zanju do temeljev spremenilo vse dotlej obstoječe.
(str. 288)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Polovica dvojine.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 56
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja