Ni je več

4,5
(32)
Žanrkriminalni roman, psihološki roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2014
Založba
Prevod Dušanka Zabukovec
Ključne besede Odnosi, Zakonska zveza
Število strani

598

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

19-20 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ljubezen, sovraštvo, maščevanje, obsedenost in odvisnost

Nick stoji pred hišo, vrata so na stežaj odprta, maček čepi na verandi in opazuje gospodarja. Nick takoj začuti, da je nekaj narobe. Steče v prvo nadstropje, kliče ženo Amy a brez odgovora. Vrne se v pritličje, zavije v dnevno sobo in obstane. Dnevna soba je popolnoma razdejana, žene pa nikjer. Danes praznujeta peto obletnico poroke…
Amy in Nick sta se spoznala na pisateljski zabavi v Brooklynu. Oba sta si služila kruh s pisanjem. Nick je bil enajst let zaposlen pri newyorškem časopisu, Amy, kot diplomirana psihologinja, pa je sestavljala osebnostne teste za ženske tabloide. Po osmih mesecih se ponovno srečata, ugotovita, da sta ustvarjena drug za drugega in se poročita. Dve leti srečno živita v njunem brooklynskem stanovanju, nato pa oba izgubita službo in se preselita v Nickovo rojstno mesto v Missuriju. V Carthageju je Amy nesrečna in nezadovoljna. V njunem zakonu začne »škripati« in kmalu priplavajo na površje vsa nesoglasja, ki dosežejo višek na dan njune obletnice poroke…
Ni je več je tretji v vrsti kriminalnih romanov ameriške pisateljice Gillian Flynn. Ta odličen psihološki triler, ki nas do zadnje strani drži v negotovosti, je doživel tudi svojo filmsko različico.

Glej tudi:

” O čem razmišljaš Amy? To vprašanje sem si najpogosteje zastavil med najinim zakonom, čeprav ne na glas, čeprav ne osebi, ki bi znala odgovoriti. Taka vprašanja bržkone senčijo vsak zakon: Kaj misliš? Kaj čutiš? Kdo si? Kaj sva naredila drug drugemu? Kaj bova naredila?”

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ni je več.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 174
Komentarji: 0
Število ocen: 32
Želi prebrati: 23
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 74

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja