Mož, ki je jahal tigra

Žanrfantastični roman, ljubezenski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2010
Založba
Ključne besede Družina, Ljubezen, Zgodovina
Število strani

219

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Mir in ljubezen

Tretji Pregljev roman, Mož, ki je jahal tigra, je tista mešanica stilov, ki je zanj tako značilna in hkrati tako odlična, da se roman bere na dušek. Prepletanje zgodovinskih dejstev, vraž, legend in obilica domišljije, fantazije – vse to je naša popotnica skozi branje. Srečamo ruskega kozmonavta Artioma Kačikijana, ki razmišlja o svojem življenju medtem, ko so ga pozabili na ruski vesoljski postaji. Tam zgoraj, globoko v vesolju, tisoče kilometrov od Zemlje, sam s seboj, nas vodi skozi svojo življenjsko zgodbo, ki je tesno povezana z zgodbo njegovega strička, za katerega se izkaže, da je pravzaprav njegov dedek. Zlata nit romana je stara knjiga modrosti, Knjiga drevesa, v kateri slike ob dotiku oživijo. Z njo oziroma z njeno pomočjo se da doseči prostor večnega miru in ljubezni. Srečamo tudi Uljano, platonsko ljubezen in kdo ve, morda so tovrstne ljubezni tiste najbolj resnične, zlate kot zrelo žito in čiste kot najbolj prozorno morje na Zemlji. Magično!

Glej tudi:

O stričku Kirilu ne veste prav dosti, se je polkovnik presedel. Nič zato. Gotovo pa ste si zapomnili, kar vam je v svoji čumnati govoril, kadar ste bili pri njem. Drži? No, ja, sem skomignil z rameni, nekaj sem si zapomnil. Mnogo tistega, kar je govoril, pa si nisem, ker nisem razumel. Polkovnik Krylov mi je prikimal in v roke vzel škatlo cigaret. Diagonalna kota je držal s kazalcem in palcem ter jo nekajkrat zavrtel, potem jo je odložil nazaj na okensko polico. Pa Knjigo? Vam je povedal, kje skriva Knjigo?

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Mož, ki je jahal tigra.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 25
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 7

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja