V koraku z volkom

Žanrmoderni sinkretični roman, potopisni roman, psihološki roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2022
Založba
Ključne besede Smrt, Italija, Upanje, Zaupanje, Osvobajanje sebe, družinska razmerja, življenjske preizkušnje, Ljubezen
Število strani

337

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Potovanje po Toskani, potovanje vase

Janja Vidmar, znana predvsem po mnogih delih za mladino, se je s trilogijo o “Alenki Slovenki” potrdila tudi kot izjemna pisateljica za odrasle bralce. Roman V koraku z volkom je drugi del popotovanja Alenke, ki s sabo nosi mnoge travme. Ko se vrne s Camina, ki ga je predčasno zapustila zaradi sestrine smrti, po prvem šoku prebolevanja prične s svojo lastno butično turistično ponudbo. Ob iskanju optimalnega terena za turistične skupine spozna Miloša, ki jo popelje v skrivnostni vodni svet. Med njima se pričnejo spletati nežne romantične vezi, ki pa se prekinejo, ko Alenko obišče znanec s Camina, Šved Roger. Skupaj odideta v Italijo, v prelepo Toskano. Dežela, polna mitov in legend je naravna kulisa za njuno zgodbo, polno ponovno prebujajočih čustev ljubezni, obenem pa tudi travm iz otroštva.
Na koncu nas, kot tudi v prvem delu, pričaka paleta receptov za jedi, ki so omenjene v romanu. Tokrat si bomo privoščili dobrote italijanske kuhinje!

Glej tudi:

‘E, sine, in ti in jaz sva se motila. Sorodna duša ni človek, s katerim ti je vedno samo lepo. Sorodna duša je tista, ki te premakne. Iztrga iz korenin, razumeš?’ Ob teh besedah je naredila pomenljivo kretnjo, kakor da iz plošče na štedilniku puli plevel. ‘Tista, h kateri te vleče sila, močnejša od vsega, kar obstaja. S sorodno dušo so lahko zapleti na dnevnem redu, pa vseeno ni človeka na tem svetu, s katerim bi se raje postaral. In ta želja ostane, tudi če te zapusti.’ (str. 281-282)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige V koraku z volkom.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 79
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja