Ljubezenska pisma mrtvim

Žanrpisemski roman, psihološki roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaMaribor, 2015
Založba
Prevod Anja Furlan
Ključne besede Odraščanje, Homoseksualke, Bratje in sestre, Očetje in hčere, Matere in hčere, Smrt, Žalovanje, Ločitev, Spolno nasilje, Homoseksualnost, Dekleta, Družina, Spolnost
Število strani

429

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

14-15 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Vsak od nas je čuden na svoj način, ampak skupaj smo pa pravzaprav normalni

Ganljiva in originalna pripoved o tem, kako Laurel preboleva izgubo svoje sestre May. Za prvo domačo nalogo pri angleščini naj bi dijaki napisali pismo mrtvi osebi. Laurel piše različnim mrtvim znanim osebnostim, kot da bi bili njeni najbližji prijatelji. Preko pisem Kurtu Cobainu, Judy Garland, Amy Winehouse, Janis Joplin, Jimu Morissonu in številnim drugim spoznavamo Laurelino odraščanje, vsakdanje težave in zadrege v novi šoli, izkušnje s spolnostjo, dogodke iz razbitega družinskega življenja. Knjiga je prepojena z doživetimi opisi na videz nepomembnih vsakdanjih dogodkov, preko drobcev iz življenjskih zgodb znanih osebnosti Laurel išče življenjske resnice in tolažbo. Na ta način se Laurel sooča s svojo travmo ob izgubi, bolečino, jezo in občutkom krivde, vse dokler ne zmore napisati najtežjega pisma – pisma sestri. Sveže branje, ki z direktnim mladostno neposrednim prvoosebnim nagovarjanem drugega obravnava zapletene travmatične dogodke. Navdušujoč prvenec.

Ne moreš kriviti sebe. Morda bi bila še vedno tu, če ne bi pila. Ali če bi tisto noč veter pihal v drugo smer. Ali če bi se nagnila v drugo smer. Saj se ti bo zmešalo, če boš razmišljala na tak način. Ona je sama sprejemala svoje odločitve. Zdaj moraš ti poskrbeti zase. To je najbolje, kar lahko narediš zanjo. To bi si ona želela zate.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ljubezenska pisma mrtvim.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 22
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 9

Morda vam bo všeč tudi