Tam, kjer pojejo raki

4,3
(29)
Žanrdružbeni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2019
Založba
Prevod Darja Divjak Jurca
Ključne besede Družina, Ljubezen, Odraščanje, Osamljenost
Število strani

379

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Nikoli ne podcenjuj srca!

Catherine Danielle Clark, močvirka v očeh vaščanov, Kya v srcu tistih, ki jih je spustila blizu ter glavni lik romana Delie Owens, pisateljice in zoologinje. Kanali in potočki Barkleyevega zaliva v Severni Karolini so v vlogi osrednjega dogajalnega prostora prevzeli vlogo edinega varnega mesta tega preprostega, neukega dekleta. Kya je po odhodu matere, nasilnem vedenju in izginotju očeta, ostala sama sredi 20. stoletja, v propadajoči hiši z okrušeno skodelico zdroba na mizi. V svet je zrla z odprtimi očmi, se učila z opazovanjem živali, otroško sanjarila, hrepenela po bližini. Njeni dolgi črni lasje in mikaven divji izgled pa nista ostala prezrta s strani vaških mladeničev, kar je roman obarvalo z intenzivnimi odtenki naivne ljubezni. Tate je z zanimanjem za njene zbirke peres in školjk prodrl skozi skrbno zgrajen čustveni oklep in jo prav tako nenadno zapustil – ranil kot vsi pred njim, a ji, za razliko od njih, omogočil, da se je vzpela nad dane okoliščine in zaslovela kot znanstvenica. Vaški lepotec Chase Andrews je pridobil njeno zaupanje z obljubami, jo izkoristil in zavrgel, a simbolično njen dar – ogrlico s školjko – nosil do konca svojega življenja, ki je ugasnilo prav v Kyini močvari. Chasova smrt, ovita v misterij, kriminalni zaplet opisane zgodbe, je Kyo pripeljal pred oči javnosti, ki jo je spoznala za nedolžno. Vse to pa je obudilo njeno prvo ljubezen ter privedlo do nepričakovanega razpleta. V režiji Olivie Newman in po scenariju Lucy Alibar sta leta 2022 Reese Witherspoon in Lauren Neustadter producirali skrivnostno ameriško dramo, ki temelji na prej opisanem romanu.

Glej tudi:

Stala je na blatnem bregu jezera in šepetala verze Amande Hamilton: Ne podcenjuj srca. Sposobno je dejanj, ki jih um ne more doumeti. Srce čuti, a tudi narekuje. Kako sicer pojasniti pot, ki sem jo ubrala jaz, pot, ki si jo ubral ti, daljšo in težjo od vseh poti? (str. 321)

Citati

(1)

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 1090
Komentarji: 0
Število ocen: 29
Želi prebrati: 24
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 50

Morda vam bo všeč tudi