Ljubezen v stiski

Žanrdružbeni roman
Narodnostnemška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2020
Založba
Prevod Aleš Učakar
Ključne besede Ženske
Število strani

262

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

V Nemčiji se je knjiga na prvem mestu po priljubljenosti obdržala vse leto, še več, postala je mednarodna uspešnica. Sedaj je prišla na slovenske knjižne police. Kaj lahko pričakujemo od nje? Torej, ker se trenutno v družbi nekateri izrekajo proti vsebinam, ki naj bi bile zamorjene in temačne, opozarjam, da v tej knjigi so. Gre namreč za preplet življenj oz. vsakdana petih žensk. Prva izgubi otroka in posledično moža, druga, samska zdravnica, zaradi kariere ne more graditi odnosov, tretja zaradi družine ne uspe pisati knjige, četrta prinese v odnos hude frustracije iz primarne družine, četrta, igralka, pa vso zgodbo zaokroži tako, da postane smiselna, celo z nekakšnim srečnim koncem. Vsaka bralka (tudi kak bralec) lahko čuti z vsako od junakinj, kako lovijo ravnotežje med svojim bistvom, svojimi potrebami in skrbjo za druge. Zaradi tega morajo vedno nekaj pomembnega žrtvovati. Napisana je v lahkotnem slogu, sicer pa še dolgo odmeva.

Ko jo je Ludger nehal klicati po imenu, je začela počenjati razne stvari, ki so imele en sam samcat cilj – da bi namreč ravnala drugače, kot je menil, da je prav. (str. 30)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ljubezen v stiski.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 10
Komentarji: 0
Število ocen: 7
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 12

Morda vam bo všeč tudi