Samogovori

4,7
(18)
Žanrdružinski roman (tudi rodbinski), psihološki roman
Narodnostšpanska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2013
Založba
Prevod Marjeta Drobnič
Ključne besede Družina, Doživljanje bolezni, Smrt, Potovanja, Zakonsko življenje, Ljubezenski partnerji, Očetje in sinovi
Število strani

172

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse


Roman pripoveduje o družini, ki se sooča s hudo, neozdravljivo boleznijo očeta. Nežnejši, toplejši del pripovedi se dogaja na poti s tovornjakom, kamor oče Mario vzame desetletnega sinka Lita. To njuno prvo in hkrati poslednje potovanje je zadnje darilo očeta v želji, da bi se fantek spominjal lepote in povezanosti v skupnih doživetjih. Druga, temačnejša stran romana pa je obup žene Elene, ki žalost ob hiranju moža premaguje z nebrzdano, strastno ljubezensko avanturo z moževim zdravnikom Escalantejem. Močna in grenka pripoved, ki brez predsodkov odstira zapletena in moreča čustvena stanja, ki jih umiranje in trpljenje porajata tako v bolniku samem kot v svojcih, ki ga spremljajo na trnovi poti.

Ko je Mario odprl vrata, sem se prestrašila. Ne vem, ali se je res vrnil v tako slabšem stanju ali pa sem pričakovala, da bom zagledala krepkega moža, ki živi le še v mojem spominu. Videti je bil dobre volje. Smehljal se je kot prej. Na obrazu je imel izraz naloga opravljena. Takoj ko sem ga poljubila, sem začutila, da bi najraje zajokala, stekla stran. Hitro sem se morala obrniti k Litu, ga močno stisniti k sebi, se osredotočiti na njegova nežna lica in mehke dlani in gibko telesce, da sem si neoliko opomogla.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Samogovori.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 25
Komentarji: 0
Število ocen: 18
Želi prebrati: 46
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 16

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja