Čisto običajna družina

4,3
(10)
Žanrkriminalni roman, psihološki roman
Narodnostšvedska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2019
Založba
Prevod Danni Stražar
Ključne besede Družinski odnosi, Kazenske preiskave, Posilstvo, Psihopatologija, Dekleta, Družina, Umori, Prijateljstvo
Število strani

447

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

14-15 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Otrok ni vedno tak, kot bi si želeli starši

Adam, Ulrika in hči Stella so družina, ki živi mirno življenje dobro situiranih intelektualcev. Oče je pastor švedske cerkve, mati uspešna odvetnica, Stelli nudita le najboljše. Nekega dne mesto Lund pretrese novica o umoru mladega poslovneža, sina Ulrikine stanovske kolegice. Kmalu zatem policija pripre Stello, ki je bila usodne noči videna na kraju zločina, ugotovijo tudi, da se je s fantom skrivaj sestajala. Roman je razdeljen na tri dele, svoja doživljanja tragedije in preteklosti izpovedujejo oče, hči, na koncu še mati. Stello spoznamo v luči problematičnega, včasih agresivnega otroka, ki je že kot pubertetnica ubirala napačne poti. Njen angel varuh je prijateljica Amina, ki si želi postati zdravnica in je pravo nasprotje uporniške Stelle, vendar je tudi ona le mlado dekle, željno ljubezni. Srhljiva, psihološko dodelana pripoved o patologiji človeških duš, težavah odraščanja, o mukah staršev, ki želijo za vsako ceno rešiti ljubljeno hči, je veliko več kot le običajna kriminalka!

Vedno sem upala, da bo oči razumel. Zdelo se mi je pomembno, da se mi ne bi bilo treba zagovarjati. Morda je bil to nekakšen primanjkljaj pri meni, nekaj, česar drugi ne dojemajo enako, vendar me je bilo vedno sram, če sem se morala opravičevati, ker sem takšna, kakršna sem. Vsakič, ko oči ni razumel, sem se počutila razočarano in sva se še bolj oddaljila. To je seveda skrajno ironično, saj sem tiste lastnosti, ki očeta pri meni najbolj motijo, podedovala po njem. Tukaj imate nekaj, v kar lahko zagrizete, Shirine! (str. 194)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Čisto običajna družina.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 72
Komentarji: 0
Število ocen: 10
Želi prebrati: 19
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 19

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja