Tanka črta : spomini tožilke

Žanrspomini
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2023
Založba
Ključne besede Žrtve, Kazniva dejanja, Državni tožilci, Mladoletni prestopniki, Kazenski postopek, Spomini, Osebna doživetja, Sodni procesi
Število strani

178

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Temna stran življenja

Vlasta Nussdorfer je svojo zanimivo življenjsko pot že opisala v knjigi Nekaj vam želim povedati. V novi knjigi Tanka črta nam podrobno predstavlja svoje delo državne tožilke, opravljala ga je 35 let. Marsikdo si ne predstavlja, kako naporen je tožilski poklic. Ogledi krajev zločina ali nesreč ob vsakem času, soočenja s storilci in žrtvami kaznivih dejanj, prepoznavanje resnic in laži, kjer je potrebno veliko psiholoških in intuitivnih zmožnosti, moči duha, da se ne zlomiš ob spoznanjih, česa je zmožna človeška sprevrženost. Kazenske zadeve so razdeljene v več sklopov – mladoletni delinkventi, razne nesreče, spolne zlorabe otrok, ropi, goljufije, umori. Avtorica je iz ogromnega števila primerov, ki jih je obravnavala, izbrala tiste najbolj posebne in pretresljive, ki so se ji vtisnili v zavest. Spomini tožilke se berejo kot napeta kriminalka, ki pa ni fikcija, ampak kruta realnost. Še ena vznemirljiva knjiga Vlaste Nussdorfer, ki bralcem razkriva del sodne prakse na poljuden in razumljiv, tudi edukativen način.

Minilo je nekaj let in na sodnem hodniku sem tik pred vstopom v sodno dvorano zagledala žensko, na las podobno zgornji žrtvi. Onemela sem, gospa pa je le tiho dejala: “O, spet vi. Upala sem, da se ne srečava. Sram me je. Dobila sem novega partnerja, z njim nov priimek, in vidite, ta je še hujši. Če še kdaj spoznam koga, vam ga pripeljem prej pokazat.” (str. 98)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Tanka črta : spomini tožilke.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 43
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2

Dela avtorja