Druga stran resnice

Žanrdružbenokritični roman, mladinski roman
Narodnostafriška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2008
Založba
Prevod Urška Strnad
Ključne besede Umori, Mladostniki, Novinarji, Politično nasilje
Število strani

242

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Besede naj bodo svobodne kot čebele, ki lete iz panja, njih skrbnik pa čiste misli

Prevod dela: The other side of truth.
Multinacionalke ne delajo za ljudi ampak proti njim. Izčrpavajo naravne vire in onesnažujejo okolje. Nigerija ni svobodna dežela, je ujetnica državnega vodstva, ki razprodaja naravno bogastvo in siromaši državljane. Gospod Solaja to ve in v svojem časopisu piše o krvoločnosti in pohlepu državne administracije, ki plenjenje dopušča. Gospod Solaja pa ima še eno, zelo pomembno nalogo. Oče je, in njegova revolucionarnost splete tragično mrežo iz katere morata pobegniti njegova otroka. Postaneta begunca, ranljiva in nepripravljena na svet zarot, sovražnosti in zahrbtne administracije, ki ljudem jemlje osebnost v zameno za številko na vedno daljših seznamih. V očetovem gorečem boju za pravičnost sta kot nežna metulja, žar boja pa smrtonosen.

Begunci so bili ljudje, ki si jih videl na televiziji. Sta s Femijem res begunca? Spraševala se je, ali je ravnala prav, ker ni napisala pravega priimka. Še zmeraj je bilo tako težko verjeti, kaj je prav in kaj narobe. In če si delal, kar je prav, so se lahko zgodile grozne stvari. Mama je to vedela. Poskusila je posvariti očka. Pretresljivo novico o gospodu Saro-Wiwi so slišali na očku tako ljubi radijski postaji BBC World Service, ko so skupaj sedeli za mizo pri večerji. Očka je ves konec tedna besno pisal članek o usmrtitvi. Zelo je bil nestrpen in je hotel priti zjutraj čimprej v pisarno. Tisto jutro, ko so prišli oboroženi možje…, str.91.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Druga stran resnice.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 25
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Morda vam bo všeč tudi