Henryjeva skrivnost

Žanrkriminalni roman
Narodnostšvedska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2022
Založba
Prevod Petra Piber
Ključne besede Prijateljstvo, Skrivnosti, Starinarnice, Kriminal
Število strani

447

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

14-15 ur

Knjiga je del serije:
Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Kdo si, prijatelj moj?

Prevedena je že tretja knjiga švedske pisateljice Kristine Ohlsson iz serije kriminalk o odvetniku Martinu Bennerju. Roman Henryjeva skrivnost se dogaja na Švedskem in čez lužo v New Yorku, kjer Martin Benner, ki obožuje starine po smrti prijatelja Henryja postane solastnik starinarne. Obenem se njegova najboljša prijateljica Lucy, ki je bila nekoč ljubezen njegovega življenja, poroči. Lucy prosi Martina, da bi bil njena poročna priča. Za bodočega moža, ki je strasten šahist, je na dražbi kupila šahovnico, zaradi katere pa se zgodba prične zapletati, ker dobijo napačno, zelo iskano šahovnico in tudi prvo truplo. Obenem Martina nekdo obvesti, da Henry ni umrl zaradi bolezni, temveč je bil umorjen. Je imel njegov prijatelj skrivnosti, ki jih ni zaupal niti ženi? Martin je razpet med domom, kjer živi z Bello, sestrino hčerko, ki jo je po njeni smrti posvojil in raziskovanjem izvora šahovnice ter skrivnega življenja prijatelja Henryja. Bella dobi novo varuško, pravzaprav varuha Marcela, s katerim se odlično razumeta, Martin pa je nekoliko v dvomih… Le komu še lahko zaupa? Kdo laže? Je resnica daleč od tega ponorelega sveta? V vrtincu laži Martin išče resnico in s tem ogroža sebe ter svoje bližnje. Napeta kriminalna zgodba do zadnje vrstice.

Domišljamo si, da dobro poznamo svoje prijatelje, a to le redko drži. Ko sem izvedel, da Henry nikoli ni imel švedskega državljanstva, da je nekoč vodil hotel, da se je prej imenoval Sebastien Fourmont, bil menih in da njegovega trupla verjetno sploh ni bilo v krsti, okrog katere smo se zbrali na žalni slovesnosti, sem lahko le ugotovil, da Henryja Schillerja sploh nisem poznal. (str. 268)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Henryjeva skrivnost.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 49
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 4

Dela avtorja