Bili smo lažnivci

3,9
(10)
Žanrdružbeni roman, mladinski roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2017
Založba
Prevod Marko Bogataj
Ključne besede Družina, Prijateljstvo, Mladostniki, Skrivnost, Bogataši, V mladinskem leposlovju
Število strani

262

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Cadence se rodi v bogato, ugledno in ponosno družino Sinclair. Poletja preživlja na zasebnem družinskem otoku, kjer se druži z bratrancem Johnnyjem, s sestrično Mirren in z Gatom – fantom indijskega porekla. Cadence opaža, kako se njena mama prepira s svojima sestrama o dedovanju ogromnega premoženja, sicer v lasti dedka. Ko je Cadence stara petnajst let, se zgodi tragedija, ki za vedno spremeni njihova življenja, toda sama se ne more ničesar spomniti. Njeni prijatelji so izginili, sama trpi zaradi posttravmatskih glavobolov. Počasi odkriva bolečo resnico in se začne spominjati posameznih dogodkov, bralci pa spoznamo blišč in temno stran družine Sinclair.

“Želel je ustaviti zlo. Želel je izraziti svojo jezo. Življenje je zajemal s polno žlico, moj pogumni Gat. Ni utihnil, kadar so tako hoteli drugi, prisilil jih je, da so prisluhnili – in nato jim je tudi on prisluhnil. Stvari ni maral jemati zlahka, čeprav se je vedno hitro smejal.” (str. 248)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Bili smo lažnivci.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 174
Komentarji: 0
Število ocen: 10
Želi prebrati: 10
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 18

Morda vam bo všeč tudi