Sabina

Žanrdružbeni roman, ljubezenski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaNovo mesto, 2014
Založba
Ključne besede Ljubezen, Ljubezenska razmerja, Zaljubljenost
Število strani

161

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Najraje sem bil sam

Facebook je za izražanje in dokazovanje prave ljubezni izjemno pomanjkljiva in smrtno nevarna zadeva. Prav tako tudi noro alkoholno omamljanje. V kombinaciji sta za ljubezen prekletstvo in to ne glede na to ali se nahajaš v Idriji, Ljubljani ali pa v Bolgariji. Nevarno je tudi, če na nasprotnem spolu vidiš le zunanjo lepoto, ki zaradi bleščanja zastira vse tisto, kar se nahaja v notranjosti človeka. Tam se skriva marsikaj dobrega, pa tudi prikrito slabega. Sabina se silno blešči in Kosmu, glavnemu protagonistu romana, jemlje vid, pa tudi dih in razum. Njeno lepoto in njegovo pripravljenost slediti bleščanju utapljata v pijači, za večno samospraševanje o smislu življenja pa je zato bolj malo prostora in časa. Kosmu ostanejo Sportske in crkljanje z mački. To dvoje bo prav gotovo potolažilo njegov ego. Morda ga bo tudi ogrelo, dovolj za novo zvezo, saj nekomu pa je treba reči večni da, ali vsaj znova poskusiti.

Med potjo me je vsaj trikrat terjal za požirek. Kakor Marko, ki pa se je prostodušno prilagodil situaciji. Povsod je znal najti veselje. Zraven menihovega bivališča, zgrajenega iz kamnov, je na klopci nekaj vneto čečkal na povaljan košček papirja. Veronika je razložila: “Na listek je treba zabeležiti želje, ga zatakniti med skale in splezati skozi votlino. Kdor ne zmore, mu želje ne bodo izpolnjene, ker ima grehe.” Skromno sem napisal: Želim Nobelovo nagrado za literaturo, poroko s Sabino in srečno življenje! Pa da vidimo, koliko te je v hlačah, Jovan Rilski, sem zašel v mračno luknjo. Predor, izklesan v skalo, se je strmo vil dobrih trideset metrov navzgor. Ni ga bilo enostavno premagati.
(str. 90)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Sabina.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 23
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 4

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja

Suzana Tratnik, Zdenko Kodrič, Boris Kolar, Dušan Čater, Goran Vojnovič, Miha Mazzini, Tomaž Kosmač, Marko Sosič, Stanka Hrastelj, Nejc Gazvoda, Jelka Ciglenečki

Dogodek v mestu