Sreča za začetnike

Žanrljubezenski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2023
Založba
Prevod Alenka Gortan
Ključne besede Kmetije, Očetje in sinovi, Otroci s posebnimi potrebami, Terapija s pomočjo živali
Število strani

541

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

18-19 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Molly Baker je nekdanja učiteljica, ki je nekega dne preprosto odšla iz razreda in se ni več vrnila. Po obdobju depresije ji je življenje na pot prineslo nov izziv. Zavetje si ustvari na svoji kmetiji Hope, kjer skrbi za zapuščene in odvečne živali, ki imajo za seboj težke čase in si želijo predvsem pozornosti ter kanček razumevanja. Mollyjina kmetija pa je zatočišče tudi za otroke, ki potrebujejo alternativni način izobraževanja, imajo vedenjske težave ali se enostavno ne znajdejo v svetu, ki jih obdaja.
Med njenimi novimi učenci pa se znajde tudi Lucas – sin slavnega filmskega zvezdnika Shelbyja Dacreja, ki na kmetijo vnese novo dinamiko. Karizmatičen in privlačen zvezdnik bi zmedel marsikoga in tudi Molly se ob njem zašibijo kolena, a zna videti dlje od maske uspeha in priljubljenosti. V njegovem sinu Lucasu pa prepozna osamljenega, žalujočega otroka z očetom, ki se ne zna soočiti z žalovanjem po ženini smrti in sinovim uporništvom. Nad kmetijo, ki je zadnja možnost za težavne otroke, se zgrnejo temni oblaki. Grozi jim izselitev. Molly se znajde pred nerešljivo uganko, kako rešiti vse, za kar si je toliko časa prizadevala in naučiti se bo morala, kako pustiti, da ji pri tem priskoči na pomoč svet, ki se mu je toliko časa izogibala.
Navdih za roman je pisateljica našla na kmetiji Animal Antiks, ki je resnično zavetje za otroke s težavami pri klasičnem izobraževanju.

Misel na tiste, ki so se izgubili ali bili jezni in se niso imeli na koga obrniti, mi je ponoči kratila spanec. Nisem bila ustvarjena za množično ukvarjanje z otroki. To sem precej hitro spoznala, vendar sem kljub temu želela pomagati. Zagotovo mora obstajati boljši način?
Našla sem ga. sčasoma. In povsem po naključju. Zdi se ironično, da na kmetiji Hope zdaj deluje alternativna šola za nekatere najbolj zahtevne mladostnike v naši družbi. Njen ustanovitelj, ravnatelj in glavni vodja sem jaz, najbolj zadržana učiteljica. Kdo bi si mislil? Vendar imam svoje delo rada in se mi zdi zelo koristno. Ta kvadratek si je sam ustvaril kvadratno luknjo.
Str. 24-25

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Sreča za začetnike.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 149
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2

Morda vam bo všeč tudi