Dnevnik iz Oaxace

Žanrpoljudnoznanstvena knjiga, potopis, spomini
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2022
Založba
Prevod Breda Biščak
Ključne besede Botanika, Ekskurzije, Mehika, Naravoslovje, Praprotnice, Raziskovanje
Število strani

159

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Knjiga za ljubitelje narave in potopisov

Oliver Sacks (1933–2015) je bil britanski nevrolog, zgodovinar znanosti, pisatelj in tudi naravoslovec. Leta 2001 se je z Ameriškim združenjem za preučevanje praprotnic odpravil na desetdnevno ekskurzijo v Oaxaco v Mehiko. Na tistem območju namreč raste na stotine vrst praprotnic. Na odpravi je pisal dnevnik, ki je izšel v potopisni zbirki National Geographica. V dnevniku se združijo Sacksove strasti do narave, zgodovine in bogastvo človeške kulture. Avtor nam tako v živo opiše vaške prodajalce čilija, da lahko njegovo pikantnost skoraj začutimo v ustih. Posladkamo se tudi ob vrstah čokolade, ki so jih zavojevalci novega sveta iztrgali azteškemu kraljestvu. To je prav gotovo prava knjiga za ljubitelje narave in potopisov. Ni pa to “le” potopis. Je nekaj več. 

“Botanična odprava v Oaxaco se je iztekla v potovanje v zelo drugačno kulturo in kraje, v globoko občuteno potovanje v drug čas.” (str. 147)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Dnevnik iz Oaxace.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 55
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2