Raste

Žanrpoljudnoznanstvena knjiga
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaJezero, 2023
Založba
Prevod Mojca Žnidaršič
Ključne besede Gojenje rastlin, Botanika, Zanimivosti, Vrtnarjenje
Število strani

61

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

2-3 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Superjunaki niso samo ljudje, za vrtnarja Riza Reyesa so že od nekdaj prave superjunakinje rastline, ki se vsakodnevno spopadajo z izzivi okolja in vedno znova dokazujejo, kako iznajdljivo znajo rasti in se prilagoditi vsemu. V petnajstih poglavjih nam predstavi različne rastline, ki človeštvu omogočajo življenje in so oblikovale številne kulture po svetu. Tako med drugim predstavi junakinjo vonja in zdravilo (meto), junaka okusa in prijateljstva (ananas) ter junake dediščine in zgodovine (jabolka). Vsako poglavje vsebuje kratek opis rastlinske družine, njeno zgodovino ter napotke, kako si jo lahko vzgojimo sami. Glavno sporočilo te čudovito ilustrirane knjige je, da mladi bralci v rastlinah prepoznajo botanične junake, ki imajo pomembno vlogo v naših življenjih. Nevsiljivo nam odkriva lepoto gojenja rastlin ter spodbuja k vrtnarjenju tako mlade kot odrasle bralce.

V grški mitologiji Erida, boginja spora, zaneti težave z ‘jabolkom spora’. Brata Grimm sta opisala, da je Sneguljčica pojedla zastrupljeno jabolko. Številni ‘prepovedan sadež’ v svetopisemski zgodbi o Adamu in Evi opisujejo kot jabolko … Neizbrisno izročilo za ta skromni sadež.
Str. 27

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Raste.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 36
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3