Pečat stvarjenja

4,4
(17)
Žanrzgodovinski roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2014
Založba
Prevod Vesna Velkovrh-Bukilica
Ključne besede Raziskovanje, Ženske, Zgodovina, Znanost, Evolucija (biologija), Botanika
Število strani

551

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

18-19 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Izjemna zgodba o življenju inteligentne, radovedne in trmaste botaničarke.

Elizabeth Gilbert je dosegla svetovno slavo z avtobiografskima romanoma Jej, moli, ljubi in Za vedno?, v katerih je zapisala svoje življenjske izkušnje. V romanu Pečat stvarjenja pripoveduje zgodbo botaničarke Alme Whittaker, raziskovalke mahov v devetnajstem stoletju. Večino svojega življenja je Alma preživela na posestvu Bela poljana v Pensilvaniji. Brezskrbno otroštvo in ljubezen do botanike sta ji podarila starša, strastna botanika. S slikarjem orhidej Ambrosom je Alma stkala ljubezensko vez, ki je oba spremenila. Kot ženska se je uveljavila v znanstvenem svetu, kjer je sočasno z drugimi raziskovalci razvijala teorijo evolucije.

Glej tudi:

“Brez skrbi, gospod Wallace. Ne sprenevedam se. Resnično verjamem, da sem imela srečo. Srečo sem imela, kajti vse svoje življenje sem lahko posvetila proučevanju tega sveta, zato pa se nikoli nisem čutila nepomembno. To življenje je skrivnost, drži, pogosto je tudi huda preizkušnja, ampak če iz njega lahko izluščimo nekaj dejstev, smo to dolžni storiti – kajti znanje je najbolj dragocena izmed vseh dobrin.”(str. 547)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Pečat stvarjenja.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 89
Komentarji: 0
Število ocen: 17
Želi prebrati: 17
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 27