Dedu za petami

4,1
(42)
Žanrdružbeni roman, humoristični roman
NarodnostDruge književnosti
Kraj in leto izidaLjubljana, 2006
Založba
Prevod Jelka Ovaska
Število strani

168

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

O vnukovem lovu za pobeglim dedom.

Simpatična in lahkotna pripoved o finskem usnjarju in krznarju Vernerju Vӓisӓnenu, ki čuti neustavljivo potrebo, da se vsakih nekaj let loči od svoje gospodovalne žene in odpotuje na enoletni izlet po svetu sklepat posle. Vendar tokrat žena za njim pošlje vnuka Augusta, ki dobi nalogo, da »razpuščenega« dedka takoj pripelje nazaj. Vnuk je sprva nezadovoljen, saj prvič potuje dlje od svoje vasi in to dejstvo se tudi jasno kaže v njegovih kasnejših dejanjih. Kmalu pa se navduši nad spoznavanjem novih krajev in ljudi ter ugotovi, da zelo uživa v svoji svobodi ter proč od ukazovalne babice Letitie. Dedek se mu sprva neuspešno izmika, vendar ga August vedno dohiti, zato potovanje nadaljujeta skupaj, že zelo jezni babici pa od časa do časa pošljeta razglednico s sporočilom, da sta dobro in da se kmalu vrneta. Pripoved je polna humorja, zanimivih pogovorov in nenavadnih situacij in je primerna tako za mrzle zimske večere kot poletne dni na plaži.

Glej tudi:

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Dedu za petami.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 119
Komentarji: 0
Število ocen: 42
Želi prebrati: 32
Trenutno bere: 2
Je prebralo: 103