Gozd obešenih lisic

4,4
(28)
Žanrhumoristični roman, satirični roman
Narodnostfinska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2005
Založba
Prevod Jelka Ovaska
Število strani

275

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Simpatčna zgodba o možu (in lisjaku), ki se odločita zapustiti civilizacijo - in vseh zmešnjavah, ki jih ta odločitev prinese.

Finski avtor je pri nas dobro znan po svojih duhovitih romanih, obarvanih s skandinavsko melanholijo. V njih največkrat opisuje svoje sonarodnjake; malce čudaške, a vedno prežete s človeško toplino.
Gozd obešenih lisic je njegov drugo izdani roman (po Dedu za petami), ki z obilico črnega humorja pripoveduje zgodbo o nenavadnem prijateljstvu med bančnim tatom na begu pred neizplačanimi sostorilci, upokojenim zapitim majorjem in devetdesetletno starko, ki noče v dom. Dogajalni prostor te komedije zmešnjav je koča sredi laponske divjine, v samoti pa jim družbo dela tudi lisjaček, na katerega se družba zelo naveže. Eden Paasilinnovih zabavnejših romanov je lahko dober uvod v njegov obsežen opus.

Glej tudi:

Detektiv divjine je začudeno buljil za majorjem. Kaže, da ima oficir nove motorne sani, nov snežni čoln, natlačen z raznimi stvarmi, in za vsem tem je vlekel še kad, polno božičnih daril. Policaj je mrzlično razmišljal. Le čemu bi oficir, po činu celo major, po divjini za seboj vlekel kopalno kad? Saj tod okoli ni bilo nobene vodovodne napeljave, kaj šele kopalnice.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Gozd obešenih lisic.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 55
Komentarji: 0
Število ocen: 28
Želi prebrati: 12
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 61

Dela avtorja