Vseh sedem mož Evelyn Hugo

Žanrdružbeni roman, družinski roman (tudi rodbinski), ljubezenski roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2021
Založba
Prevod Anja Bakan
Ključne besede Zakonska zveza, Filmske igralke, Spomini, Novinarke, Lgbtqia+, Družinske skrivnosti
Število strani

503

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

16-17 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Presenetljivo življenje hollywoodske igralke

Novinarka Monique Grant preživlja težko obdobje, saj jo je mož zapustil zaradi poslovne priložnosti na drugem koncu države. V uredništvu revije Vivant nima vidne vloge, zato sta tako ona kot njena urednica šokirani, da starleta klasičnega Hollywooda Evelyn Hugo hoče, da jo intervjuja ravno Monique. Evelyn Hugo je vrhunec slave dosegla v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, vse od takrat pa se bolj kot o njenih filmih govori o njenem videzu in dejstvu, da je bila poročena kar sedemkrat. Ker bo kmalu potekala dražba njenih znanih oblek, Monique pričakuje, da se bosta pogovarjali o tem. Vendar ji ostarela igralka začne pripovedovati svojo življenjsko zgodbo, kjer vse ni tako, kot se zdi, izkaže pa se, da sta njuni življenji nepričakovano povezani. Avtorica je v roman vključila pomembno družbeno tematiko, ki je v popularni literaturi ne pričakujemo, pri literaturi v slovenskem jeziku pa je pogosto zapostavljena. Spretno krmari med Evelynino zgodbo v preteklosti in dogajanjem v sedanjosti ter poudari vzporednice med življenji obeh glavnih junakinj. Vse skupaj pa začini s tabloidnimi članki o igralki, ki bralcu ponazorijo, kakšno je življenje v soju žarometov, ko javnost pozorno spremlja vsako tvojo potezo. Roman bo v bližnji prihodnosti tudi prirejen za televizijske ekrane.

Glej tudi:

Ljudje mislijo, da gre pri intimnosti za seks. Toda prava intimnost se skriva v resnici. Ko ugotoviš, da lahko nekomu poveš svojo resnico, ko se lahko človeku pokažeš, ko se pred njim razgališ in ti reče: »Ob meni si varna.« (str. 149)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Vseh sedem mož Evelyn Hugo.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 47
Komentarji: 0
Število ocen: 6
Želi prebrati: 9
Trenutno bere: 2
Je prebralo: 13

Dela avtorja