Coco Chanel in vonj ljubezni

Žanrbiografski roman, ljubezenski roman
Narodnostnemška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2020
Založba
Prevod Petra Anžlovar
Ključne besede Francoska družba, Dišave, Ljubezen, Odnosi med spoloma, Umetnost, Ženske, Pariz, Moda
Število strani

350

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

O ženski, ki je strastno sledila sebi...

Očarale so me v zgodbo spontano pomešane francoske besede. Prevzel me je način življenja sredi dvajsetega stoletja in navdušili nazorni opisi Pariza in drugih francoskih krajev. Uvod pa je tisti, ki me je zmedel – odstrl je skrivnost, ki jo je modna ikona skrbno skrivala. Eno najbolj znanih dišav na svetu, Chanel No 5, je izdelala ženska, ki ji v otroštvu ni bilo lahko. Gabrielle Chanel je tedanji svet mode spoznal pod imenom Coco in sprejel njen slog, v zvezde koval njeno eleganco in sproščenost. Zvezde Coco Chanel so žarele vedno vidneje in kljub poreklu prodrle v najvišje sloje tedanje družbe ter si želele vedno več… Dokler jih ni težka preizkušnja popolnoma zamajala, hkrati pa še okrepila. Coco je ljubila svoje življenje, verjela je, da lahko s svojim delom pripomore k boljšemu jutri. Tako je pričela še bolj slediti sebi in vonju… Michelle Marly v romanu vzporedno odstre tudi tedanji svet umetnosti, način življenja, razmišljanja in dela višjih slojev tedanje pariške družbe, razkrije izvor vzdevka Coco in pomen števila 5, ki nenehno spremlja Chanelovo. Je literarni poklon lahkotnega značaja veliki modni ustvarjalki, ki bi jo dandanes zlahka označili za »motivatorko« svojega časa.

»Ko sem dobila naročilo, naj napišem roman o »mademoiselle Gabrielle Chanel in vonju ljubezni«, sem bila izredno navdušena, toda ne le zaradi teme. Sprva sem mislila, da bo to lahko naloga, saj je njeno življenje bogato dokumentirano. Potem, ko sem prebrala deveto biografijo Coco Chanel, sem dojela, da je očitno le malo podatkov, na katere se lahko slepo zanesem.« (iz Sklepne besede pisateljice, str. 347)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Coco Chanel in vonj ljubezni.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 40
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 14
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 10