V napačni zgodbi

Žanrdružbeni roman, mladinski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaDob pri Domžalah, 2017
Založba
Ključne besede Dijaki, Mladostniki, Odraščanje, Spolnost, Učitelji, Zloraba
Število strani

176

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

"Deveta nebesa imajo kratek rok trajanja..."

Mladinska knjiga avtorice Cvetke Sokolov V napačni zgodbi opisuje zgodbo šestnajstletne Mance, ki je dijakinja na gimnaziji in se zaplete v razmerje z odraslim, poročenim moškim. Razmerje, ki mora ostati skrito.
Avtorica skozi oči junakinje prikaže zapleteno zgodbo, ki je napisana v prvi osebi. V knjigi je veliko žgečkljivih in erotičnih opisov spolnosti, jezik pa je zelo poetičen. Sokolova se poslužuje poezije, pesmi in verzov. Manco, ki igra kitaro in čudovito poje, s pomočjo glasbe in poezije popelje skozi razna vprašanja o situacijah in razmerjih, v katerih se znajde. Teme odraščanja, sprejemanja razvijajočega se telesa, spolnosti, odnosov s profesorji, odnosov s sošolci in spoprijemanja z življenjem, vse to zasledimo v knjigi.
Dotakne se tudi tematike snemanja in fotografiranja golih posnetkov in izsiljevanja z njimi. Tematika, ki je danes vedno pogosteje prisotna ob vseh digitalnih napravah, ki nas obdajajo. Kaj je prav in kaj je narobe?! Manca se znajde v napačni zgodbi, Cvetka Sokolov pa nam njeno zgodbo mojstrsko odstre.

Hrepenenje po njem sem blažila s sanjarjenjem o dneh, ki jih bova v kratkem preživela skupaj. S prebiranjem poezije. Igranjem na kitaro. Na pamet sem se naučila akorde za spremljavo “When I Kissed the Teacher”, potem pa še besedilo.
Alenka je zmajala z glavo, ko sem že vsaj desetič zabrenkala isto pesem. Pa ne da si se zaljubila v katerega od učiteljev?
Kje pa! sem zamahnila z roko. Tako otročja pa res nisem.
V laganju sem se v zadnjih mesecih dobro izurila. (str. 105)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige V napačni zgodbi.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 194
Komentarji: 0
Število ocen: 6
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 12

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja