Rdeča kot kri : prva knjiga trilogije Sneguljčica

Žanrkriminalni roman, mladinski roman, problemski roman
Narodnostfinska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2014
Založba
Prevod Julija Potrč
Število strani

260

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Kriminalka, ki vas bo popolnoma zasvojila.

Za Sneguljčico je temnica najboljši prostor, kamor se lahko skrije. Tam je nihče ne moti in je lahko v miru sama s seboj. Ob vstopu vanjo zazna čuden vonj, ki se širi od razobešenih bankovcev za 500 evrov. Spozna, da je to vonj po zasušeni krvi. Začne jo zanimati, od kod vsi ti bankovci in kdo stoji za tem. Kmalu ugotovi, da so v zadevo vpleteni nekateri njeni sošolci. Nehote se zaplete v nevarno zgodbo podzemlja Tampere. Ker ji strežejo po življenju se odloči, da bo prišla skrivnosti do dna.

Glej tudi:

Pred petnajstimi minutami je lahno, puhasto sneženje pri nizkih temperaturah prek stare snežne odeje razprostrlo tanko pernico. Nato je nehalo snežiti tako nenadoma, kot je začelo, in izza oblakov je posvetil žarek sonca. Tako lepega dne najbrž ni bilo že vso zimo.
Toda med belo barvo se je mešalo vedno več rdeče. Širila se je, zavzemala podlago, si utirala pot prek snežink in jih barvala. Nekaj kapelj rdeče je odneslo nekoliko stran. Barva je bila tako živa, da bi, če bi imela glas, gotovo kričala od rdečine.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Rdeča kot kri : prva knjiga trilogije Sneguljčica.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 62
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 13