Česar ne moreš povedati frizerki

Žanrkratka zgodba
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaNovo mesto, 2015
Založba
Ključne besede Zgodba, Družina, Ljubezen, Usoda, Družba, Fantastika, Človek, Samozavest, Žabe, Poklici
Število strani

205

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

6-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Kaj bi storili, če bi se nekega dne zbudili kot nekdo drug? Kot žaba na primer, ali kot obsedenec z modo ali kot slačifant? Pokukajte v knjigo - morda vas presenetijo lastni odzivi!

Zbirka kratkih zgodb Slovenke Agate Tomažič, sicer prevajalke, pisateljice in nekdanje novinarke Dela, nosi zanimiv naslov Česar ne moreš povedati frizerki – zgodbe, ki jih avtorica natrosi pa so v resnici takšne, da bi jih težko povedali komurkoli, nikakor pa ne frizerkam, ki bi jih slej kot prej znosile po vsem mestu. Liki v pripovedih nam odstirajo vpogled v lastna življenja, v prigode posameznikov, ki so takšni kot vi in jaz, njihove usode pa se z lahkoto pripetijo tudi nam. Usode šokirajo in nam dajo misliti. Nas človečijo in drugačijo.
Meni je bila še posebej povšeči zgodba, ki nosi naslov Predvidljivosti se ne moreš veseliti – zgodba o mladi mamici, ki ima vsega “poln kufer” in se prvič v življenju odloči, da ne bo storila tega, kar se od nje pričakuje. Takšna odločitev ima seveda posledice. Daljnosežne. In tako naprej… do konca te zgodbe. In do zadnje besede v knjigi. S hitrim tempom skozi knjigo/življenje.

“Ko je zaslišala ladijsko sireno, je počakala še nekaj trenutkov, potem pa se je dvignila iz podrasti. Stopila je proti slaščičarni in si naročila pivo. Medtem ko je skozi lahno kopreno kvišku sukljajočega se cigaretnega dima opazovala zaliv in po njem raztreščene kopnine, jo je prešinilo, da prvič po desetih letih ne ve, kje bo nocoj večerjala in celo spala. Z užitkom je potegnila še enkrat.” (str. 47)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Česar ne moreš povedati frizerki.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 25
Komentarji: 0
Število ocen: 7
Želi prebrati: 13
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 8

Dela avtorja