Domače knjižnice

Žanrkratka zgodba
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2019
Založba
Ključne besede Zasebne knjižnice, Zasebne zbirke, Prostorsko urejanje
Število strani

157

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Knjiga versus e-knjiga in domače knjižnice

Živimo v času, ko nam gre vedno bolj od rok branje z raznih zaslonov. Pa lahko tako branje nadomesti branje klasične knjige na papirju? So domače knjižnice zgolj čas preteklosti, saj ljudje množično podarjajo metre knjig knjižnicam, antikvariatom ali pa jih kar vržejo v bližnji kontejner za papir? Avtorja sta obiskala nekaj znanih Slovencev in pokukala na njihove knjižne police. Adela Železnik in Marijan Rupert, Tina Košir, Janez Lajovic in Majda Dobravec Lajovic, Zora Stančič, Tina Mahkota, Maja Bogataj Jančič, Zdravko Duša, Manca G. Renko in Luka Mesec in Tanja Radež nam skozi iskrive pogovore razkrivajo svoj pogled na branje, na nastajanje njihove domače knjižnice, nenazadnje skoznje zaslutimo njihov pogled na življenje, njihovo delo in družbo na sploh. In ponujajo nam celo vrsto zasebnih razlogov, zakaj brati knjige, tako tiste s polic kot tiste z zaslonov.
In na koncu nam arhitekt Arne Vehovar ponuja še tri predloge modularnih knjižnih polic, saj knjižna zbirka resničnih knjigoljubcev nenehno raste in kaj kmalu se zgodi, da se knjige udomačijo na naših stolih, mizah, v različnih škatlah ali pa v bolj ali manj zajetnih kupih kar na tleh.

»Knjige pri Tini Mahkota obiskovalca pozdravljajo že takoj pri vratih: stene predsobe prekrivajo po meri izdelani regali, kjer se vrstijo tako knjige kot zgoščenke. In ko stopiš v kuhinjo, so tam spet knjige! Čepijo na policah in čakajo, da jih kdo vzame v roke.« (str. 79)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Domače knjižnice.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 10
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Dela avtorja