Mamice

Žanrdružbeni roman
Narodnostavstralska književnost
Kraj in leto izidaDob pri Domžalah, 2017
Založba
Prevod Brigita Orel
Ključne besede Skupine za samopomoč, Družina, Prijateljstvo, Materinstvo, Vzgoja, Matere
Število strani

304

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ginie, Suzie, Miranda, Made, Pippa in Cara so novopečene mamice, ki se prvič srečajo v skupini, ki jo mladim mamicam v pomoč organizira lokalni zdravstveni center. So povsem različne ženske, ki izhajajo različnih družbenih okolij. Ginie je ambiciozna pravnica, ki se kmalu po porodu vrne na delo in skrb za otroka prepusti varuški. Suzie je partner zapustil tik pred porodom in na novo pot stopa kot samohranilka. Made je mlada Balijka, ki ne obvlada dobro angleškega jezika, ampak v ključnih situacijah najde pravi nasvet. Pippa se spopada s poporodno depresijo ter pred drugimi skriva hibo, ki ji je ostala po porodu. Miranda mora ljubezen do novorojenčka deliti z napornim moževim otrokom iz prvega zakona, Cara pa po malem sanja o ljubimcu iz mladosti. Ženske med seboj spletejo pristne prijateljske vezi in kmalu se začnejo srečevati tudi izven skupine.

“Glede na to, kako različne smo si,” je dodala Suzie in se nasmehnila proti Ginie, “je lepo, da smo druga drugi lahko nudile podporo. Jaz sem jo res potrebovala, potem ko je Nils Odšel. In zdaj še Billa ni več…” Ugriznila se je v ustnico, da ne bi zajokala. Edina v skupini je bila, za katero se je zdelo, da joče za vsako malenkost.
“Zelo lepo je imeti vaše prijateljstvo.”
Cara se je dvignila. “Glede na depresivno vsebino nocojšnje knjige je lepo zaključiti s pozitivnimi mislimi. Mislim, da se vse strinjamo, da je za vzgojo otroka potrebna cela vas in da druga drugi zaupamo to nalogo. Nazdravimo na to.” Dvignila je svoj kozarec proti skupini.
Vse so trčile s kozarci.
(str. 160-161)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Mamice.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 21
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 6

Morda vam bo všeč tudi