Nevesta na preizkušnji

Žanrljubezenski roman
NarodnostDruge književnosti
Kraj in leto izidaTržič, 2019
Založba
Prevod Neža Ropret
Ključne besede Ljubezen, Družinski odnosi, Avtizem, Priseljenci, Drugačnost
Število strani

312

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Nekaj v njem se je premaknilo ...

Tran Ngoc My ni vedela, da ji bo čiščenje hotelskih prostorov spremenilo življenje. Tega, pred obiskom hotela, ni vedela niti Co Nga, dokler ni zagledala njenih iskrenih oči ter mešane barve polti. Na prvi pogled popolna nevesta za njenega sina Khaia. Ameriška avtorica je dolgo skrbno skrito težko priseljensko izkušnjo svoje matere ovila v pot mlade vietnamke My v Ameriko, ki se je v želji po ugajanju še pred prihodom preimenovala v Esme. Vonj po domači ribji juhi je vnesla v Khaiev dom, postopoma pa tudi v vse pore njegovega na videz zapletenega čustvovanja. Esme bralca navdihne s prizadevnostjo, previdnim iskanjem očeta in močno željo po ljubezni, preko katere težko uzre neizrečene Khaieve zadržke, ki jih avtorica v odtenkih lastnih izkušenj jasno vnese v zgodbo. Sodobna družinska in ljubezenska zgodba, ki o končnem razpletu molči vse do zadnjih strani.

“Gledal je v steno in razlagal: “Sem avtist in imam težave s čutenjem. Prenašam samo določene dotike, še posebej na obrazu in laseh.” Osredotočil se je na njen obraz. “Najbolje, da ti kar pokažem. Mi daš roko?” Iztegnil je dlan in Esme se mu je približala. Ni vedela, kaj pomeni avtist ali težave s čutenjem. Razumela pa je, da ji zaupa nekaj pomembnega – sebe. Zadržala je dih in počasi spustila roko. Bližje. Bližje. Dokler se nista dotaknila.” (str. 126)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Nevesta na preizkušnji.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 16
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja