9. november

Žanrdružbeni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2023
Založba
Prevod Mojca Svetičič
Ključne besede Mladost, Pisatelji, Požari, Ustvarjalni navdih, Ljubezen, Smrt
Število strani

304

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Bolečina te spodbuja, da tečeš z metulji svojega življenja

Konča se z nama, Začne se z nama, Za vedno del tebe…, so le nekateri naslovi uspešnic priljubljene avtorice Colleen Hoover. Zagotovo pa se bo med njih zapisal tudi njen najnovejši roman z naslovom 9.november. V tokratni zgodbi nas avtorica popelje v življenje mladega, nadarjenega pisatelja, ki usodne noči spremeni življenje mladi in nadobudni igralki. Leto kasneje naj bi bilo njuno srečanje naključno, saj se Ben v življenju Fallon pojavi kot angel varuh, ki ji pomaga prepričata očeta, da je njena selitev na drugo stran celine pomembna. A privlačnost med njima je takojšnja, zato večer pred selitvijo preživita skupaj, hkrati pa si obljubita, da se bosta srečevala vsako leto na isti dan. Dan, ki je obema zaznamoval življenje. Ben z njunimi snidenji najde navdih za pisanje svojega romana, Fallon pa prijatelja, ki jo kljub njenemu videzu, sprejema v celoti. No, vsaj misli tako do trenutka, ko z Benovim rokopisom v rokah podvomi v njegovo iskrenost. Začne se spraševati ali je sploh kdaj govoril resnico, si je vse skupaj izmislil za dobro bran roman in, kako to, da jo pozna že od prej? Zgodba o pisatelju in njegovi muzi je tanka nit med ljubeznijo in tragedijo, ki bralcu sporoča, da v trenutku, ko človek od drugih ljudi neha pričakovati, da bodo popolni, jih lahko sprejme in ima rad takšne, kot so.

“Stisnem pesti, saj še nikoli nisem čutil tako močne želje, da bi popravil nekaj, kar sem naredil narobe. Najraje bi se ta trenutek pred njo spustil na kolena in ji rekel, kako mi je žal, da sem ji povzročil toliko trpljenja, ker sem ji uničil kariero, ker sem kriv, da misli, da si mora obraz zakriti z lasmi, čeprav je prekleto lepo.”
(str.: 288)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige 9. november.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 133
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 7
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 8

Dela avtorja