Pariz je vedno dobra izbira

Žanrljubezenski roman
Narodnostnemška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2015
Založba
Ključne besede Družina, Ljubezen, Življenje
Število strani

327

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Rosalie Laurent je že pri štirih letih od tete dobila dragoceno darilo – vodene barvice. Posebno pri srcu so ji vsi odtenki modre barve. Kljub nasprotovanju matere se odloči za študij grafike in dizajna ter odpre majhno papirnico, v kateri prodaja svoje ročno izdelane voščilnice za posebne priložnosti. Njeno mirno življenje zmoti obisk Maxa Marchaisa, znanega pisatelja otroških knjig, ki jo povabi, da bi ilustrirala njegovo novo knjigo Modri tiger. Njuna knjiga postane uspešnica, a ko jo ponosno razstavi v svoji izložbi, s tem pritegne pozornost Roberta Shermana, ameriškega profesorja književnosti, ki se je iz osebnih razlogov po dolgem času spet odločil obiskati Pariz. Zgodbo o modrem tigru pozna že iz otroških let, ko mu jo je pripovedovala mama, zato jo ima za svojo in obema zagrozi s tožbo. Rosalie in Robert nato skupaj raziščeta nastanek zgodbe, med njima in ostarelim pisateljem pa se sčasoma razvije posebna naklonjenost.

Naključje? Usoda? Pravijo, da je otroštvo podlaga, po kateri hodimo vse življenje. Rosalie se je kasneje pogosto spraševala, ali se ne bi vse skupaj zasukalo povsem drugače, ko že zgodaj v otroštvu ne bi vzljubila modre barve. Če je le kdaj pomislila, kako zlahka bi utegnila spregledati najsrečnejši trenutek, ki ji ga je podarilo življenje, se je skoraj prestrašila. Življenje je bilo res tako nepredvidljivo, nepregledno in zapleteno, a je na koncu vse skupaj dalo presenetljiv in smiseln izplen. (Str. 9)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Pariz je vedno dobra izbira.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 18
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 7

Morda vam bo všeč tudi