22 dvaindvajset

Žanrdružbeni roman, ezoterični roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2015
Založba
Ključne besede Duhovnost
Število strani

223

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Življenje je lepo in neskončno čarobno, če ga živimo.

Zgodbo 22 lahko beremo na dva načina. Lahko jo beremo kot roman o iskanju izgubljene ljubezni. Lahko pa se potopimo v dvaindvajset zgodb o mističnem potovanju vase, o poti do zavestnega in polnega življenja, 22 zgodb o padcu in ponovnem rojstvu.
Zgodba 22 je zgodba Ane, za katero se zdi, da ima vse. Izredno je uspešna v pisarni dvaindvajsetega nadstropja stolpnice v Chicagu, ima prijateljico Nino, do popolnega življenja ji manjka le še pika na i.
Nekega dne jo začnejo preganjati sanje, v katerih se prične pojavljati Diego. Z Diegom, svojo dušo dvojčico, je v preteklosti okusila popolno ljubezen, vendar je dopustila, da sta se njuni poti razšli. Ani se svet sesuje. Zapre se med štiri stene, zboli. Zdravniki ji postavijo diagnozo depresija in ji dajo vrečko zdravil. Ana se odloči, da bo namesto tablet ubrala drugačno pot. Poda se v rodni Caracas, da bi tam našla Diega. Pot jo vodi tudi na Kitajsko, kjer spozna učitelja Shifuja. Sesuta Ana skozi 22 srečanj z njim spozna, da je ljubezen jezik vesolja. Da je čaroben in čudovit vsak od nas na poseben način. Shufi jo poduči, da so spremembe edina stalnica v našem življenju. Čarobnost vsega je, da se znaš prilagajati in spremembe sprejemati kot del življenja. Shufi jo pripravi na življenje med ljudmi, ki jo ne bodo razumeli, ne bodo odobravali in je ne bodo spoštovali. Nauči jo, da je cela umetnost biti srečen, miren in uravnovešen znotraj kaosa življenja na zemlji. In da je škoda njene energije, da bi jo porabila zato, da se nekomu opravičuje, ker sledi sebi.

Začuti, kako jo sonce objema, jo blagoslavlja, jo podpira, ji daje novo energijo … Ampak sonce je že zašlo, kmalu ugotovi Ana, še vedno z zaprtimi očmi. Zato … To ni bilo sonce. To je bilo vesolje. To so bila Diegova angelska krila. Več kot očitno je prišel čas, da si oprosti. Vsi ostali so ji že oprostili in jo blagoslovili.
(str. 162)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige 22 dvaindvajset.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 36
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 18
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 6