Kako sem spoznal Violet Park

Žanrmladinski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaDob pri Domžalah, 2009
Založba
Prevod Jana Ambrožič
Ključne besede Družina, Družinski odnosi, Duhovnost, Osebnostni razvoj
Število strani

155

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ko te kot častnega gosta pozabijo v taksiju. V žari.

Kako sem spoznal Violet Park je duhovita zgodba, malce nenavadna, pa zato toliko bolj zanimiva za branje. Morda se nam na začetku zazdi morbidna, a v sebi skriva obilo humorja. Glavni junak je 15-letni Lucas Swain, ki trpi zaradi zakonskih težav svojih staršev. Oče, novinar, izgine čez noč in Lucas za to obtožuje svojo mamo. Vse pa se spremeni z najdbo žare Violet Park. Lucas začuti izredno odgovornost do pozabljene žare, loti se raziskovanja, ki ga privede do povezave z njegovim izginulim očetom. Kako sem spoznal Violet Park je zgodba za mlade in odrasle bralce. Zagotovo nas v branje prepriča drugačnost zgodbe, poglobljena tematika, zanimiva vsebina in kvaliteta napisanega. Skratka, tole je roman za vse, ki imate radi kaj novega, svežega in drugačnega, ki je hkrati na visokem nivoju.
Preden je Valentinova napisala Violet Park, ki je bil njen prvi roman, je kar petnajst let delala v prodajalni z živili. Sama pravi, da je v njej prodala več bio kruha, kot je besed v njeni prvi knjigi. Jenny Valentine je po tej prvi uspešnici napisala še vrsto mladinskih romanov, ki v svetu mladinske literature veljajo za kvalitetno branje.

Glej tudi:

Zraven je stala žara, za katero v prvem trenutku nisem vedel, da je žara. Mislil sem, da gre za pokal, škatlo s piškoti ali nekaj podobnega. Bila je lesena, marmorirana in lepo pološčena, da se je svetloba odbijala od nje. Strmel sem vanjo in poskušal ugotoviti, kaj predstavlja. Nisem se zavedal, da me nekdo ogovarja, vse dokler nisem začutil močnega vonja po cigari in ugotovil, da je nadzornik odprl vrata svoje kabine, ker s trkanjem na okence ni uspel pritegniti moje pozornosti.
“Saj menda nisi prišel ponjo?” je vprašal in jaz ga nisem razumel, vsi drugi pa so vedeli, o čem govori, saj so se mi začeli smejati v brk.
(str. 8)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Kako sem spoznal Violet Park.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 52
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 7
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 9

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja

Goran Vojnović, Keith Gray, Jenny Valentine, Melvin Burgess, Patrick Ness, Mary Hooper, Sophie Mckenzie, Bali Rai, Anne Fine, Suzana Tratnik

Prvič