Vsi mi otroci iz Hrupnega

Žanrmladinski roman
Narodnostšvedska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2018
Založba
Ključne besede Počitnice, Prijateljstvo, Podeželje, Otroci, Živali, Šole
Število strani

94

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

3-4 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

V Hrupnem so tri kmetije in tam živi šest otrok. Vse dneve se igrajo in veselijo.

Liza je sedemletna deklica, ki z družino živi v Hrupnem, majni fiktivni švedski vasici. Skupaj s sosedovimi otroki preživlja idilično otroštvo, polno otroške sreče in varnega družinskega okolja. Liza pripoveduje med drugim o tem, kako znajo biti bratje naporni, kako fino je spati na senu, kako so dobili mucka pa kako prijatelj Oli psa, kako je v šoli… Otroci večino dni preživljajo zunaj na domačem posestvu in okolici, v naravi, in zaradi domišljije jim iger nikoli ne zmanjka. Po svojih močeh z veseljem pomagajo tudi staršem in starši so polni razumevanja, ljubezni in podpore! Odlična zgodba, ki poboža dušo.
Prevod dela: Alla vi barn i Bullerbyn

Glej tudi:

Tistega dne je Magda pekla kruh, jaz pa sem izkoristila priložnost in zgnetla nekaj majhnih žemljic za punčke. V hišici smo se usedle okoli mize, pile smo kavo iz mojih rožnatih skodelic za punčke in prigrizovale žemljice. Ana je prinesla sok v vrčku, pa smo pile še tega.
Igrale smo se, da je Brita hišna gospodinja in da se piše gospa Anderson, jaz sem bila služkinja po imenu Magda, Ana pa otrok. Nabirale smo maline, ki so rasle v bližini, jih izžemale v beli krpi in se igrale, da izdelujemo sir. Brita, torej gospa Andreson, mi je rekla: “Magda, kako da se ne naučite delati sir, kot je treba?” In jaz sem odgovorila: “Kar sami si delajte vaš trapast sir, gospa Anderson!” Isti hip sem zagledala, kako je izza skalnega hribčka pomolel Tonnijev frufru, in rekla Briti in Ani: “Fantje nas zalezujejo.” (str. 67)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Vsi mi otroci iz Hrupnega.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 42
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja