Korajžnice

Žanraforizmi, psihološki roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaŠentjur, 2016
Založba
Ključne besede Ljubezen, Pogum, Pregovori, Prijateljstvo, Psihologija, Življenje
Število strani

236

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Tom Costo je pisatelj, komik, motivator. Njegova prva knjiga je roman Poberi se. Korajžnice so na kratko, za dobro voljo. Avtor nas popelje v optimizem,razkriva življenjske resnice. Opogumlja nas, da je čisto vse mogoče. Ko pridejo težki časi, je prav, da ohranjamo trezno glavo in se ne vdamo ničemer, nikomur, nikoli. Pravi, da ni važno kaj delamo, ampak da v delu najdemo vsaj delček, ki nam prinese zadovoljstvo. Naj nam preteklost ne otežuje vsak nov korak in naj nas prihodnost ne skrbi. Nikoli ne bo bolje kot je tukaj in zdaj. Zaupajmo naj sebi in svojim notranjim željam, saj nas bodo stvari, ki jih oglašujejo osrečile le za krajši čas. Knjiga, ki nam bo zagotovo polepšala dan.

Glej tudi:

“Zavedam se, da mi lahko uspe karkoli, da je vse, kar me omejuje, kar me straši, le v moji glavi. Nisem edini, ki mu je življenje povzročilo bolečine in nisem edini, ki se je odločil, da bo videl več, kot le sliko v ogledalu. Ko začutiš brezmejnost svoje duše, ko začneš verjeti v usodo, se začnejo odvijati neverjetni stvari – lahko bi jim rekli kar čudeži, vsaj tako izgledajo na prvi pogled, a kaj kmalu ti postane jasno, da je to življenje v najbolj čisti obliki.” (str.194)

“Si, kakršen si. Kdor te ima rad, te bo sprejel, kdor te ne bo, ne spada v tvoj svet.” (str.159)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Korajžnice.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 17
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 8
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1