Vsak angel je strašen

4,6
(15)
Žanravtobiografski roman, družinski roman (tudi rodbinski), psihološki roman
Narodnostitalijanska književnost
Kraj in leto izidaTrst, 2015
Založba
Prevod Marko Sosič
Ključne besede Družina, Odnosi med spoloma, Odraščanje, Pisateljice
Število strani

262

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ko otroštvo boli

Pisateljica je v brutalno iskreni izpovedi spregovorila o svojem otroštvu v Trstu, ki sta ga zaznamovala popolno pomanjkanje starševske ljubezni ter večni prepiri med mamo in očetom. Nezrela ter psihopatska starša sta hodila vsak svojo pot, v iskanju novih priložnosti sta pozabila na svoja otroka. Susanna, krhko, subtilno in izjemno inteligentno dekletce, je čustveno podhranjenost prenašala težje ko brat, umikala se je v svoj svet, poln strahov ter obsesij. Roman je vznemirljiva družinska saga, saj avtorica ne govori le o bolečem razmerju s starši, ampak tudi o prednikih, ki so vsak s svojo usodo in dejanji tlakovali pot prihodnjim rodovom. Tamarova, ki je sicer velika ljubiteljica očarljivega sveta narave, je v nekem posebnem majskem jutru začutila silovito željo po pisanju ter zaslovela s prvencem Pojdi, kamor te vodi srce.

Ko sem bila stara osem ali devet let, med mano in malim Budo ni bilo nobene razlike. Nisem imela želja, nisem imela vezi. nekaj čutiti, vezati se s kom ni pomenilo drugega kakor neskončen niz bolečin. Vsem sem postregla s svojim skrivnostnim smehljajem, s popolno poslušnostjo in z na videz mirnim pogledom. Da jih ne bi preveč skrbelo zame, sem se včasih pretvarjala, da me zanimajo stvari, ki sicer privlačijo druge otroke. Sedela sem na vrhu gore, medtem ko se je življenje odvijalo spodaj v dolini. (str. 99)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Vsak angel je strašen.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 38
Komentarji: 0
Število ocen: 15
Želi prebrati: 30
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 9

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja