Moje življenje s čebelami: avtobiografija

Žanravtobiografski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2020
Založba
Ključne besede Čebelarji, Čebelarstvo, Čebele
Število strani

223

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Avtobiografija znanega slovenskega čebelarja prinaša zanimivo, vsebinsko bogato pripoved. Plemenito poslanstvo čebelarjenja je začel opravljati leta 1957, nato pa vseskozi iskal načine, kako pridobiti nova znanja za dobro in uspešno delo s čebelami. Je avtor strokovnih monografij in člankov s področja čebelarstva ter njegov neutrudni promotor. Posebno pozornost je namenjal čebelarski kulturni dediščini in turizmu ter organiziral številne čebelarske prireditve. Ob 80. letnici so mu v Čebelarski zvezi Slovenije podelili najvišje čebelarsko priznanje – nagrado Petra Pavla Glavarja.
Sam pravi, da ima s čebelami prav posebno vez – že od zgodnje mladosti so mu namreč prišle na pomoč ob vseh pomembnih življenjskih odločitvah in pomagale, da je izbral najboljšo pot. V knjigi tako lahko prebiramo o različnih dogodkih, ki so tako ali drugače povezani s čebelami in jih ne bi doživel, če ne bi bil čebelar. Opremljena je s čudovitimi avtorskimi fotografijami, ki zaokrožujejo besedilo. V branje jo priporočam vsem, ki bi radi pobliže spoznali svet čebelarstva ter življenje našega uglednega čebelarja, ki je priznan doma in v svetu.

Svetovni čebelarski kongres Apimondia 2003, ki se je odvijal v Ljubljani, predstavlja prelomni trenutek za rojstvo nove zvrsti turizma, kakršne dotlej nismo poznali. Gre za čebelarski turizem oz. apiturizem. Tuji obiskovalci kongresa so takrat opazili, da smo Slovenci bolj kakor katerikoli drug narod čustveno globoko navezani na čebele.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Moje življenje s čebelami: avtobiografija.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 6
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Morda vam bo všeč tudi