V objemu poti : El Camino

Žanravtobiografski roman, potopis, spomini
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaTrst, 2017
Založba
Ključne besede Odraščanje, Potovanja, Samospoznavanje, Hoja, Spomini
Število strani

147

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

4-5 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Pot - enkrat iskanje, drugič beg.

Rado Sluga nam v svojem literarnem prvencu odstira intimno osebno zgodbo, zaznamovano z mnogimi potmi. Z njim potujemo po Bližnjem vzhodu, Indiji, Južni Ameriki in se vračamo v rodno Primorsko, v Koper in Trst. Na poteh Rado Sluga premišlja o sebi. Med potovanji nam razkriva drobne izseke iz otroštva, ki se na koncu sestavijo v presunljivo žalostno zgodbo otroka, ki je moral odrasti v raztreščeni družini oz. brez nje. Rado Sluga je že petkrat po različnih poteh prehodil tudi Pot – Camino de Santiago. Na caminu, na poteh, išče spravo z očetom, materjo, sestro, s seboj. Poti mu predstavljajo iskanja in bežanja. Vedno pa puščajo v njem neko sled.

Glej tudi:

Damask. “Pot v Damask” je pot Savlovega spreobrnjenja. Vsi smo romarji na zunanjih in notranjih poteh, na katerih se soočamo z drugimi in s sabo. Naše poti so k nečemu ali k nekomu ali iz česa ali od koga. So iskanja ali bežanja. Taka je tudi moja pot – enkrat iskanje, drugič beg. Pa vendar, kaj sploh je smisel teh naših poti, kaj iščemo, od česa bežimo na poteh, polnih radosti in trpljenja. Ima trpljenje sploh smisel? In ali ni vsaka naša pot – pot v Damask, tiho, morda tudi podzavestno pričakovanje, da bomo nekaj spoznali, kar nas bo zares spremenilo? In cilj. Dolgo časa in dolge poti potrebuješ, da spoznaš preprosto resnico. Pot nas pripelje na cilj. Vendar smisel poti ni samo cilj, so osebe, dogodki in izkušnje, ki jih doživiš na poti do cilja.
(str. 13-14)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige V objemu poti : El Camino.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 31
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3