Divjina

Žanrdružbeni roman, problemski roman, pustolovski roman
Narodnostirska književnost
Kraj in leto izidaHlebce, 2021
Založba
Prevod Tina Mahkota
Ključne besede Pustolovščine, Matere in sinovi, Bratje in sestre, Matere in hčere, Zima, Finska, Irska, Psi, Družina, Počitnice, Odraščanje
Število strani

235

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Roman o izgubljenih in najdenih materah

V Divjini se prepletata dve zgodbi. Del knjige je družinska drama, drugi del akcijska pustolovščina. Grainne nestrpno čaka na letališču v Dublinu. Kmalu bo spoznala mamo, ki je ni videla že od otroštva. Sedaj je polnoletna in polna jeze. Takrat je mama zapustila njo in očeta, ki se je ponovno poročil. Da bi se izognili temu srečanju, se Grainnina polbrata Johnny in Tom z materjo Sandro odpravita na pustolovske počitnice na Finsko. Za deset in dvanajst letna fanta so zasneženi gozdovi Laponske čarobni. Po najbolj oddaljeni in divji naravi jih s sanmi vlečejo haskiji. Toda ko se njuna mama nekega večera ne vrne v kočo sredi divjine, se lepe počitnice spremenijo v dramo in na njiju bo, da se pogumno odločita. Roddy Doyle, Bookerjev nagrajenec in prevajalka Tina Mahkota, Sovretova nagrajenka, sta prav gotovo recept za kakovostno branje.

Ti psi niso navadni psi. Ti psi so sodelavci. Morali so varčevati z energijo, zato niso dirjali. Samo na začetku so se malo zaganjali, da so se sani sploh premaknile. Potem so se umirili. Rock, njihov vodja, jih ni ne gledal ne tulil. A ko je on upočasnil tek, so ga tudi vsi ostali.
In v tem je bila vsa skrivnost. Sploh se niso ustavili. Tekli so kot nori. Ko je Johnny pogledal na stran, je videl samo megleno belino, in to je bilo kar malo strašno.
(str. 80)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Divjina.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 44
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5